ANTALYA'da cok sayıda kişiyi yaklaşık 73 milyon lira dolandırdığı iddia edilen oto galerici Tuğrul Ekici, hakim karşısına cıktı. Ekici, "7 Şubat'ta 420 bin TL cekimi odeyemedim. İş yerim kurşunlandı, yağmalandı. Can guvenliğim olmadığı icin yurt dışına gittim" dedi.
Antalya'da coğunluğu iş insanı cok sayıda kişi, Tuğrul Ekici'nin Muratpaşa ilcesinde 4 yıl once actığı galeriden arac satın aldı. Parasını verdikleri araclarını teslim alamayanlar, gecen 8 Şubat sabahı gittikleri galeride Ekici'ye ulaşamadı. Calışanların da patronlarının nerede olduğunu bilmediklerini soylemesi uzerine bazı vatandaşlar, galerideki aracları aldı.
ORTAĞI DA SUC DUYURUSUNDA BULUNDUToplam 73 milyon lira dolandırıcılık yaptığı one surulen Ekici hakkında ortağı Kadir D. de Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek, suc duyurusunda bulundu.SUCLAMALARI KABUL ETMEDİPolis ekiplerinin her yerde aradığı Tuğrul Ekici, 15 Haziran gunu, İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilcesinde yakalanarak, gozaltına alındı. Suclamaları kabul etmeyen Ekici, Tuğrul Motorlu Araclar Otomotiv'in sahibi olduğunu, Tuğrul Ekici Otomotiv'de de yuzde 10 ortaklığı bulunduğunu ifade etti. Savcılıktaki ifadesinde şirket yetkilisinin Kadir D. olduğunu one suren Ekici, "Sahibi olduğum oto galeri şirketi 7 yıldır faaliyette. Olaydan iki ay once de yuzde 10 ortağı olduğum şirket kuruldu. Suclamalarda isimleri okunan kişiler, birlikte iş yapan 5 ayrı gruptur. Bu kişilerle ticari ilişkim olduğu doğrudur. Ancak vadeli satışlar sebebiyle henuz alacaklarımı tahsil edemediğim bir donemde bircok muşteri aynı anda vadesi gelmemiş alacaklarını isteyince odeme gucluğune duştum" dedi.
YURT DIŞINA KACTITehdit edildiğini ve 7 Şubat'ta iş yerinin kurşunlandığını anlatan Tuğrul Ekici, bu nedenle Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek zorunda kaldığını soyledi. Ekici, "Salgın nedeniyle ulkeye donuşum gecikti. Yasaklar kalkınca geldim. Bu zaman zarfında 20 milyon lira civarında odeme yaptım, arac iadelerini gercekleştirdim. Benim kacmak gibi bir duşuncem yoktu. Dolandırıcılık kastıyla hareket etmedim. Tutuksuz yargılanmak istiyorum" diye konuştu.Tuğrul Ekici, sevk edildiği adliyede, 'Tacir veya şirket yoneticileri ile kooperatif yoneticilerinin dolandırıcılığı' sucundan tutuklandı.'PANDEMİ NEDENİYLE DONUŞUM GECİKTİ'Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugun ilk kez hakim karşısına cıkan tutuklu sanık Tuğrul Ekici, savcılığa verdiği ifadesini tekrarladı. 10 ayrı dolandırıcılık sucundan sorumlu tutulan Ekici savunmasında, 2016 yılında galeri actığını anlatarak, "Ben bu iş yerini alın terimle actım. Onu bir yerlere taşıdım. Son zamanlarda işlerim kotu gitti. Bu yıl, 1 ile 7 Şubat tarihleri arasında 6 milyon TL borc odedim. 7 Şubat tarihinde 420 bin TL olan bir cekimi odeyemedim. İş yerim kurşunlandı, yağmalandı. Can guvenliğim olmadığı icin yurt dışına gittim. Pandemi nedeniyle de donuşum gecikti. Yurda giriş yaptığım zaman da tutuklandım" dedi.Ekici, alacaklı olduğunu iddia edilen bircok kişiye parasını odediğini, borclu olduğu kişilere ise borcunu odeyeceğini soyledi. Duruşma ertelendi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Suleyman EKİN