Dorduncu kattan duşerek ağır yaralanan kadın, 5 yıl sonra ilk adımını atmanın mutluluğunu yaşadı
-Bel ve bacakları kırılan, ardından bir bacağı kesilen kadın, 3 yıl boyunca 1 lira bile masraf odemeden tedavi edildi
-Sağlanan protez yardımıyla tekrar yuruyen 2 cocuk annesi kadın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkur etti

ANTALYA - 5 yıl once dorduncu katta bulunan evinin balkonundan duşerek ağır yaralandıktan sonra ayağı kesilmek zorunda kalan 2 cocuk annesi, 5 yıl sonra takılan protez yardımıyla ilk adımını attı. Yurumenin tadını cıkaran anne, 1 lira bile odemeden sağlığına kavuştuğu ve tekrar yuruyebildiği icin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkur etti.
Konya'nın Seydişehir İlcesinde yaşayan 2 cocuk annesi Nilufer Kucuk bundan 5 yıl once dorduncu katta bulunan evinin balkonundan duşerek ağır şekilde yaralandı. Beli ve her iki bacağı kırılan Nilufer Kucuk yaklaşık 3 yıl boyunca yatakta tedavi gordu. Bu surecte kangren olan bir ayağını da kaybetti. Tedavisi Antalya ve Konya'da devam eden Kucuk, yeniden yurume hayallerinden hic vazgecmedi.
Protez takıldı
Nilufer Kucuk, AK Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Cokal'a ulaşarak durumunu anlattı ve yurumek, hayata tutunmak istediğini soyledi. Milletvekili Cokal ve Nilufer Kucuk birlikte yaptıkları araştırmalar ve doktorlarla yaptıkları goruşmeler sonrasında ozel bir protez ile yurunebileceğini oğrendiler. Vakit kaybetmeden gerekli girişimlere başladılar ve kısa sure icinde Nilufer Kucuk'e Antalya'da protez takıldı. Fizik tedavi surecinin ardından Kucuk hicbir destek almadan 5 yıl sonra yeniden yurumeye başladı. Nilufer Kucuk'un umuda attığı ilk adımlarda Dr. Tuba Vural Cokal da onu yalnız bırakmadı.
"Bir lira bile alınmadı"
Yaşadıklarını anlatan Nilufer Kucuk " Evimden duştuğumde belim kırıldı. Uzun sure yatakta tedavi gordum. Tedavime devam edebilmek icin Manavgat'a taşındım. Bir sure sonra ayağım kangren oldu. Maalesef ayağımı kaybettim. Tedavim aralıksız devam etti. Bu surecte benden bir lira bile almadılar. Yıllarca yatakta tedavi oldum her şeyi devletimiz karşıladı" dedi.
Yeniden yurumenin hayalini kurduğunu soyleyen Kucuk "Bacağımı kaybettikten sonra cok uzuldum. Yeniden yurumenin hayalini kurdum. Bu surecte Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Cokal'a ulaştım. Benimle cok ilgilendi. Hep yanımda oldu. Protezle yuruyebileceğimi oğrendik. Tuba hanım tum sureci takip etti ve protez takıldı. Bu surecte de devletimiz her şeyi karşıladı. Benden hicbir ucret almadılar. Sonra da Tuba Hanım beni yalnız bırakmadı. Fizik tedavim başladı. Gelip gitmem icin arac ayarlandı. ve bu gun kendi kendime yeniden yuruyorum" diye konuştu.
"Hayata daha sıkı sarılacağım"
Hayata daha sıkı sarılacağını ifade eden Nilufer Kucuk " sanki yeniden hayata dondum, yeni bir hayata başlayacağım icin cok mutluyum. Bu surecte devletimizin gucunu ve varlığını her zaman yanımda hissettim. Allah Cumhurbaşkanımızdan, devletimizden ve Tuba Hanımdan razı olsun" şeklinde konuştu.
"Nilufer hanımı yalnız bırakmayacağız"
Milletvekili Dr. Tuba Vural Cokal da şunları soyledi " Nilufer hanım bugun bizi ayakta karşıladı ve beraber yuruduk. Kendi eliyle pişirdiği kahveleri bize kendisi ikram etti. Onun attığı adımlara şahitlik etmenin, elinde kahve tepsisiyle yuruyerek bize ikram bulunduğu anı yaşamanın mutluluğunu kelimeler ile anlatmam mumkun değil. Nilufer hanım hayata yeniden tutunmak, her bakımdan geleceğe emin adımlar atmak icin azmini kaybetmiyor. Hayallerinin peşinden koşacak. Biz de Onun yanında olmaya devam edeceğiz."
Kaynak: İhlas Haber Ajansı