1900'lu yılların başında başlayan ve gunumuzde de hÂl gelecek projeksiyonlarında insanların elinden işini alacağı ongorulen makineler konusunda uretim bandının babası Ford'dan ilginc bir acıklama geldi.
1913 yılında geliştirdiği uretim bandı teknolojisiyle birlikte otomobil uretim suresini 12 saatten 1,5 saate indiren ve maliyetleri ciddi anlamda kısan Ford, aradan yıllar gecmesine rağmen otomobil uretimi konusunda insan gucunun hÂl vazgecilmez olduğunu duşunuyor.
[h=2]Ford, insan gucunun hÂl vazgecilmez olduğunu duşunuyor[/h]
Otomobil uretiminde insan gucune her zaman ihtiyac duyulacağı yonundeki acıklama şirketin insan kaynakları yoneticisi Gary Johnson'dan geldi. Guvenlik seviyesini ve uretim hızını yukseltmek istediklerini dile getiren Johnson, "Bence her zaman bir insan eline ihtiyac duyacağız. İnsanlar, otomobil uretiminde ve bazı aşamalarda her zaman robotlardan onde olacak" ifadelerini kullandı.
Motor1'de yer alan habere gore 1914 yılında uretim bandından calışan işciler gunluk 5 dolar kazanıyordu. Bu miktar bugunden bakılınca oldukca duşuk gibi gorulse de enflasyon hesaplaması yapıldığında gunumuzde 130 dolara denk geldiğini soylemek gerekiyor. Tabii o donemlerde işcilerin yaptığı işi gunumuzde makineler de oldukca rahat bir şekilde yerine getirebiliyor.
Aslında gunumuzde insanların işini ellerinden alacağı duşunulen tek şey makineler değil. Ayrıca yapay zekÂnın cok da uzak olmayan bir gelecekte insanların yaptığı bircok işi yapabileceği ongoruluyor. Aslında uretimde makineleşme ya da yapay zek gibi gelişmeler insanların işlerini ellerinden alsa da bircok yeni iş kolunun turemesini de sağlıyor.