Selamlar THT ailesi, eski konularýma bakarken bir þey fark ettim ve gerçekten basit bir çözümü olan bir konuyu hala bazý insanlarýn tam olarak çözemediðini gördüm. Hala mesaj atanlar var nasýl oluyor diye. Ýlk olarak kesinlikle kimseyi küçümsemiyorum çünkü vaktinde ben de bazý basit þeyleri bilmiyor ve halledemiyordum.
Neyse konumuza geçelim; Mesela bir RAT yaptýnýz, kurbana yedirdiniz, sonrasýnda her þey iyiyken birden pat diye Kurban'a eriþiminiz gitti. E ne olmuþ olabilir?
Elimizde bir kaç farklý senaryo var:
-Kurban Virüsü silmiþ olabilir
-Antivirüs Virüsü etkin dýþý býrakmýþ olabilir
-CGI havuzunda olduðunuz için baðlantý kopmuþ olabilir
-Taraflardan birisinin internet baðlantýsý kesilmiþ olabilir
-Açtýðýnýz port iþlevini yetirmiþ olabilir -Yani port kapanmýþ/deðiþmiþ olabilir-
Biz, bu konuda en sondaki durumumda oluþan sorunu gidereceðiz.
Resimler ile Anlatým
Evet ilk olarak elimizde bir RAT var, normalde bunun baðlantý portunu modem arayüzümüzden açtýk ve port check sitelerinde 4545 portumuz açýk gözüküyor aþaðýdaki gibi. Ayný zamanda gördüðünüz gibi RAT'imizde kurbanýmýz da var (Kurban olarak kendi telefonumu seçtim).
Burada iþler gayet iyi. Fakat bir süre sonra baktýk ki birden baðlantý kesildi ve port check sitesinde tarattýðýmýzda portumuzun kapalý olduðunu gördük. Ne yapýyoruz, bu portun normalde açýk olmasý gerek?
Burada yapmamýz gereken þey basit, Baþlat menüsünde arama yerine "cmd" yazýyoruz ve cmd'yi baþlatýyoruz. Sonrasýnda Windows için "ipconfig" yazýyoruz. Linux daðýtýmlarýnda ise terminal kýsmýna "ifconfig" yazarak bu kýsma eriþebilirsiniz.
Burada local IP adresimizi kontrol ediyoruz
Sonrasýnda modem arayüzümüze gidiyoruz, bunun için internet tarayýcýmýza 192.168.1.1 yazýyoruz.
(Bu modem arayüz ekraný modem tipine göre ve markasýna göre deðiþmektedir. Sizde arayüz farklý olabilir.)
Burada giriþ yaptýktan sonra girip port açma bölümünde ayarladýðýmýz portumuzu kontrol ediyoruz.
Gördüðünüz gibi bilgisayar'da belirtilen local IP ile buraya daha önce atadýðýmýz local IP farklý. Buraya þu anki local IP'mizi yazýyoruz.
Sonrasýnda kaydetip çýkýyoruz. Göründüðü üzere kurbanýmýz geri geldi ve port check sitesinde portumuz þu an açýk gözüküyor ve RAT baðlantýmýz tekrar geldi.
Local IP'nin deðiþmesinin sebebi ne olabilir? Modem'e reset atýlýrsa veya bunun gibi reset durumlarýnda Local IP adresiniz deðiþebilir. O yüzden RAT kullanacaðýnýz veya port açýp bir iþ yapacaðýnýz her zaman local IP ile modem arayüz IP'sini kontrol edin
Benden bu kadardý, normalde açmayý düþünmediðim bir konuydu ama bir iki arkadaþ yakýn zamanda yardým istedikleri için yazma gereði duydum. Ýyi günler.
Kapanmýþ Port Sorunu / RAT'lerde Artýk Kurban Gelmiyor
Ýnternet Servis Saðlayýcýlarý0
●50
- ReadBull.net
- Donaným Forumu
- Að Donanýmý
- Ýnternet Servis Saðlayýcýlarý
- Kapanmýþ Port Sorunu / RAT'lerde Artýk Kurban Gelmiyor
-
14-10-2020, 04:02:11