Eylul ayını bitirip ekim ayında doğru ilerlediğimiz bu donem, her yıl teknoloji firmalarının yeni urunlerini tanıttıkları donem olarak biliniyor. Bu yıl yaşanan talihsizliklere rağmen firmalar sonbahar başlangıcını boş bırakmamayı başardı. Bu firmaların biri de Xiaomi oldu.
Ozellikle Huawei’nin yaşadığı sıkıntıların ardından sessiz sedasız şekilde hem pazar payını buyuten hem de urun yelpazesini genişleten Xiaomi, etkinlikte Mi 10T, Mi 10T Pro ve Mi 10T Lite akıllı telefonlara ek olarak, bir de akıllı saat tanıttı: Mi Watch.
[h=2]Bu Mi Watch başka Mi Watch[/h]
Xiaomi, Mi markasını cok uzun suredir urunlerinde kullanıyor. Yeni akıllı saatin isminin de Mi Watch olması, bu mantıkla bakınca hic de şaşırtıcı olmasa da insanların kafasını karıştırdı. Karışıklığın nedeni ise daha once de Mi Watch ve Mi Watch Color modellerini gormuş olmamız.
Eski Mi Watch ve Mi Watch Color, Android Wear OS işletim sistemine sahipti. Dunden itibaren Hindistan’da piyasaya surulen ve Mi Watch Revolve olarak adlandırılan saat ise Xiaomi’nin ozel işletim sistemini kullanıyor. Yani sadece Mi Watch olarak bakmak, saatleri ayırt etmek icin yeterli değil.
Yeni Mi Watch daha gelişmiş sağlık ve fitness uygulamaları sunuyor. Saatin genel goruntusu ve ekran boyutu değişmiyor. 100’den fazla farklı kadran goruntusunden birini secmek mumkun olurken saat icin 6 farklı da kordon seceneği bulunuyor.
[h=2]Mi Watch Revolve ozellikleri[/h]
Xiaomi’nin tanıtım etkinliğinde acıkladığı ozelliklere baktığımızda saatin ozellikleri şu şekilde karşımıza cıkıyor:
Boyutlar: 45,9 x 53,35 x 11,8 mm, kayışlar haric 32 g ağırlık Ekran: 1,39 inc AMOLED, 454x454 piksel Batarya: 420 mAh, manyetik şarj Sensorler: Optimize PPG nabız sensoru, hızlanma sensoru, jiroskop, jeomanyetik sensor, hava basınc sensoru, ortam ışığı sensoru, GPS Suya dayanıklılık: 5 ATM su basıncı Bağlantı ve ozellikler: Bluetooth 5.0, Android 4.4 ve iOS 10.0 ve ustuyle uyumluluk, Amazon Alexa sesli kontrol, deklanşor modu Batarya omru: 16 gun Fiyat: 99 Pound (Yaklaşık 990 TL)