Anne ve Cocuklarda Hijyen
Kadın ve Cocuklar


AU HEMŞİRELİK YUKSEKOKULU, AB DESTEKLİ PROJE KAPSAMINDA 7 MAHALLE VE 6 OKULDAN KADIN VE OĞRENCİLERE HİJYEN KONUSUNDA EĞİTİM VERDİ -PROJE YONETİCİSİ DOC. DR. ERCİ: -''PROJEMİZ SAYESİNDE, OZELLİKLE KADINLARIMIZ TEMİZLİĞE NE KADAR DİKKAT ETİKLERİNİ GORME OLANAĞINI BULDULAR''

Ataturk Universitesi (AU) Hemşirelik Yuksekokulu tarafından, AB desteğiyle yayama gecirilen ''Sağlıklı Gelecek icin Kadın ve Cocuklarda Hijyen'' projesi kapsamında, 7 mahalle ve 6 okuldan kadın ve oğrencilere hijyen konusunda eğitim verildi.
AU Hemşirelik Yuksekokulu Oğretim Uyesi ve Proje Yoneticisi Doc. Dr. Behice Erci, AA muhabirine yaptığı acıklamada, projenin 2006 yılında başladığını ve gecen ekim ayında sona erdiğini belirterek, proje kapsamında 7 mahalleden toplam 1064 kadın ile 6 ilkoğretim oklundan toplam 3 bin 28 oğrenciye hijyen konusunda 6 ay sureyle eğitim verildiğini soyledi.
''Projemiz sayesinde, ozellikle kadınlarımız temizliğe ne kadar dikkat etiklerini gorme olanağını buldular'' diyen Doc. Dr. Erci, şunları kaydetti:
''Projemizde gorduk ki toplumumuzda hijyene gercek bir ihtiyac varmış. 12 eğitici kadın ve 35 eğitici cocuk aldıkları 3'er hafta eğitimle, 6 ay boyunca cevrelerindekilere hijyen konusunda bilgiler verdiler. Bu bilgilendirme calışmaları sırasında denetcilerimiz de eğitimleri izlediler. Cok faydalı bir projeyi tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.''

-EKONOMİK KATKI-

Doc. Dr. Erci, projede eğitici cocuk ve kadınlara ders saati başına 2 ile 4 avro arasında destek sağlandığını belirterek, ''Sembolik de olsa projemizde katılımcılarımıza ekonomik destek sağladık'' diye konuştu.
Projenin AB tarafından 64 bin 800 ve AU tarafından da 7 bin 200 avro olmak uzere toplam 72 bin avroluk butce ile hayata gecirildiğini ifade eden Doc. Dr. Erci, şoyle devam etti:
''Projemizde, cocuk grubunda ders saatine 2, kadın grubunda ise 4 avro ucret verdik. Sembolik de olsa ozellikle cocuklarımız aldıkları ucretten cok mutlu oldular. Bunun yanında hijyen konusunda verilen eğitimin geri donuşlerinin olumlu olduğunu da gozlemledik. Bazı katılımcıların farklı semtlerde bulunan akrabalarını da eğitimlere getirdiklerini gorduk. Aile bireyleri de calışmalarımız da etkilendi. Bir diğer onemli nokta ise katılımcıların grupla hareket edebilme yetilerinin gelişimlerine katkı sağladık.''