Kızartma kokularının butun eve yayılmaması icin yağın icerisine 1-2 dal maydanoz atın.*
Fırında patates yapmadan once,10-15 dakika haşlayın ve catal ile delin.Daha kolay pişecektir.*
Kızartma yağını bir kac kez kullanabilirsiniz. Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak icin kızgın yağın icerisine bir dilim ekmek atın. Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz.
Yeni bir tava satın aldığınızda ilk once icinde bir miktar sirke kaynatın.Bu işlem ilerde kızartmalarınızı n tavaya yapışmasını onleyecektir.
Unlarınızın boceklenmemesi icin, un kavanozunun icerisine bir adet defne yaprağı koyun.*
Buyuk miktarda patatesiniz var ise torbanın icerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve buzuşmesini onler.*
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir corba kaşığı suyun icerisine bir cay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin.Boylece ka barık bir omlet yapmış olacaksınız.*
Biskuvileriniz yumuşamışsa onları birkac dakika fırınlayın.*
Peyniri kolay rendelemek icin,15 dakika buzlukta bekletin.
Cekmeceleri i cini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız, elektrik supurgesinin ucuna ince bir corap gecirin.
Fırında tavuk kızartacağınız zaman uzerine koyduğunuz baharatlardan icine de koyun.Boylece daha lezzetli olur.*
Mantarların daha lezzetli olması icin pişirmeden once uzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra pişirin.
Kek kalıbınızın icine hamurunuzu dokmeden once ortasına bir şerit aluminyum folyo koyun. Boylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca cıkartabilirsiniz.
Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bolumunde muhafaza ederseniz curuyup bozulmasını onlemiş olursunuz.
Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması icin, once tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı dokup kızdırın. Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın.
Fırında tavuk kızartacağınız zaman bi r limonu ikiye bolun,yarısını tavuğun uzerine bas tırarak iyice surun. Diğer yarısını ise tavuğun icerisine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.
Soğan,sarımsak kesmeden once parmaklarınıza limon suyu surerseniz, istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz.
Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıcak ile kesmenize gerek yok. Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice cektiğiniz zaman duzgun bir şekilde kesildiğini goreceksiniz.
Domates salcanız cok ekşi ise icerisine bir havuc rendeleyin. Havuc,salcanızı tatlandıracaktır
__________________
Mutfakta Puf Noktalar
Kadınca0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Mutfakta Puf Noktalar
-
13-09-2019, 22:05:18