Oncelikle belirtmek gerekirse Apple’ın en buyuk uretim ortakları arasında Foxconn ve Pegatron yer alıyor. Her iki isim de son birkac yıldır Cin dışındaki yatırımlarını onemli bir olcude artırmıştı. Oyle ki Apple Watch ve AirPods modellerinin uretim yuzdesi Cin dışına kaydırılmış oldu.
İddia edilenlere gore de iPhone 12 5G modelinin uretimleri de Cin dışına taşınmaya hazırlanıyor. Ancak bu surecte hem Foxconn hem de Pegatron diğer Cinli komponenet sağlayacıları tarafından olumsuz etkilenmeye başlamış gibi gorunuyor.
Apple Watch ve iPhone 12 etkinlik tarihi ortaya cıktı Yeni Apple Watch, iPad ve iPhone tkinlik tarihi detayları iddia edildi. İşte Apple'ın 2020 etkinlik takviminin detayları!
Acıklanan detaylara gore Cinli komponent ve hammadde uretici isimler, Cin dışında uretim yapmak isteyen firmalara sağladığı urunlerin fiyatlarında değişiklik yapmaya başladı. Dahası tedarik konusunda da geciktirmeler yapılabileceğine dikkat cekiliyor. Bu da iPhone uretim yeri değişikliğinde Foxconn ve Pegatron isimlerinin Cin dışında daha maliyetli ve gecikmeler yaşayabilen bir uretim ile karşı karşıya kalması anlamına gelebilir.
Anlaşıldığı kadarı ile her ne kadar Apple, Cin’i tek bir uretim merkezi olmaktan cıkarmak istese de şimdiye kadar hazırlanmış olan tedarik zinciri, bu noktada ceşitli sebepler ile beklenmeyen sorunlar ortaya cıkartabilir. İleryen gunlerde bu konuda daha detaylı bilgiler gundeme gelmeye devam edecektir.