
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilere yönelik uluslararası akredite sertifika programı eğitimlerine ilişkin, "Sertifikaların da bizim sistemimiz içinde değer bulmasını istiyoruz. Yani 'ben şu sertifikayı aldım, akredite bir sertifika. Bu sertifikanın okuduğum lisede kredilendirilmesini istiyorum' diyebilmesi için bir alt yapı oluşturuyoruz." dedi.
Selçuk, MEB Başöğretmen Salonu'ndaki, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile CISCO Network Akademi iş birliğinde düzenlenen "Akıllı Teknolojiler ve Yazılım Geliştirme Mesleki Gelişim Programı Sertifika Töreni"ne katıldı.
Göreve başladığı ilk hafta Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) veriye dayalı yönetim, yapay zeka ve diğer dijital becerilerle çok yakından ilgileneceğini ve bütün sistemin buna evrileceğini söylediğini anımsatan Selçuk, bunun hayata geçiyor olmasının, öğretmen ve öğrencilerin becerilerine yönelik bir takım sertifikalara dönüşmesinin ne yapmak istediklerini gösteren somut bir kanıt olduğuna işaret etti.
Selçuk, bu çalışmaların gelişerek, derinleşerek devam edeceğini, öğretmenler ve dolayısıyla öğrencilerin becerilerinin yeni çağın becerileriyle eşleşmesi noktasında kararlı olduklarını vurguladı.
Bu tip kurslar ve sertifika programlarıyla öğretmenlerin becerisinin artmasını çok önemsediklerini belirten Selçuk, şöyle konuştu:
"Salgın döneminden hep problem olarak bahsediyoruz ama bir taraftan da bazı kazanımlara yol açtığını da söylemek mümkün. Çünkü salgın sürecinde öğretmenlerimizin dijital becerilerinde inanılmaz bir artış oldu. Yüz binlerce saat eğitim alındı ve sürekli sürdürülebilir bir eğitim yaklaşımının hayata geçmesi söz konusu oldu. Eskiden yıllık 20-30 binlerde düşündüğümüz öğretmen eğitimi çerçevesi artık 500, 600, 700 bine, 1 milyona çıktı. Yani bunu yapabiliyoruz ve tam da bu araçlar vasıtasıyla yapabiliyoruz. O yüzden bu çalışmalar bizim değişime olan inancımızı ve zamanın ruhuna olan saygımızı gösteriyor."

SERTİFİKALARIN LİSEDE KREDİLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN ALT YAPI OLUŞTURULUYOR
Bakan Selçuk, Bakanlık olarak ulusal ve uluslararası akredite sertifikalarını çok önemsediklerini, öğretmenlerin dünya penceresiyle bir arada olmasını, öğrencilerin dünyanın her yerinden sertifikalar almasını istediklerini belirterek, "Bu sertifikaların da bizim sistemimiz içinde değer bulmasını istiyoruz. Yani 'ben şu sertifikayı aldım, akredite bir sertifika. Bu sertifikanın okuduğum lisede kredilendirilmesini istiyorum' diyebilmesi için bir alt yapı oluşturuyoruz." diye konuştu.
Bu çalışmayı aslında çoktan hayata geçirmeyi planladıklarını, salgın süreci sebebiyle süreçteki önceliklerin biraz farklılaştığını anlatan Selçuk, "On binlerce öğretmenimizin aldığı bu eğitim son derece önemli ama daha önemlisi bu eğitimi alan öğretmenlerimizin öğrencilere ulaşarak eğitici eğitimleri vasıtasıyla pencereyi genişletmesi." ifadelerini kullandı.

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/gundem/m...tildi-41597183