2012 En İyi Akıllı Telefon hangisi
En İyi Akıllı Telefonlardan birkacına ornek olarak aşağıdaki modelleri verebiliriz.
Nokia N8
Nokia'nın kendi tarihinde en cok onsipariş alan telefonu olarak lanse ettiği Nokia N8, ozellikle 12 megapiksel dahili kamerasıyla dikkat cekiyor. Fotoğraf ve video cekiminde oldukca kaliteli goruntuler elde eden N8, 3.5 inc'lik bir AMOLED ekrana da sahip.
Uzerinde bulunan HDMI yuvası ile de buyuk ekranlarla N8 arasında bağlantı kurulabiliyor. Boylece oyun oynarken veya film izlerken kullanıcılar telefon ekranı yerine buyuk ekranlarını tercih edebiliyor.
Nokia N8'in teknik ozellikleri
Dahili Hafıza: 16 GB
Kamera: 12 Megapiksel
Ekranı: 3.5 inc AMOLED
İşletim Sistemi: Symbian 3
Bluetooth: Var
3G desteği: Var
Batarya Omru: Standby konumunda 432 saat
iPhone 3GS
8 GBlık hafızasıyla one cıkan ve Appleın App Storedaki tum uygulamalarına erişim imkanı veren iPhone 3GS, 3.5 inclik bir ekrana sahip. WiFi ve Bluetooth desteğiyle gelen ve uygulama kullanımına ve konuşma suresine gore 5 ila 12 saat arasında batarya omru olan iPhone 3GS, 3 megapiksel dahili kamera kullanıyor.
3Gyi kullanan iPhone 3GS, buna rağmen on yuzunde kamera bulundurmadığı icin goruntulu goruşmeye izin vermiyor. Uygulamaların yoğun bir şekilde kullanılmasıyla batarya omru hızlıca azalırken, iTunes yazılımı kullanılmaksızın telefonda veri alışverişi yapabilmek ve uygulama indirebilmek mumkun değil.
iPhone 3GSin teknik ozellikleri
Dahili Hafıza: 8/16 GB
Kamera: 3 Megapiksel
Ekranı: 3.5 inc
İşletim Sistemi: iOS
iPhone 4
iPhone 3GSnin aksine bu kez on yuzunde de kamerayla birlikte gelen iPhone 4le artık goruntulu goruşme de yapabilmek mumkun. 16 ve 32 GBlık modelleriyle kullanıcılara sunulan iPhone 4, 3.5 inclik bir ekrana sahip. iOS 4 işletim sistemi altında calışan cihaz, en yeni Apple uygulamalarını da destekliyor. Ancak kullanıcılar icin buyuk bir problem olan flash desteği, yeni iPhonelarda da bulunmuyor.
Apple, sadece iPhone 4un siyah renkli kasaya sahip modelini kullanıcılara sunmuş durumda. Beyaz iPhoneun cıkış tarihini sık sık erteleyen Apple, son olarak beyaz iPhone 4 icin 2011 yılının ilk ceyreğini işaret etti. Appleın siyah iPhone 4teki anten problemi ve diğer sorunlarını beyaz iPhoneda gidererek kullanıcılara sunacağı da konuşuluyor.
iPhone 4un teknik ozellikleri
Dahili Hafıza: 16/32 GB
Kamera: 5 Megapiksel
Ekranı: 3.5 inc
İşletim Sistemi: iOS 4
Blackberry Torch
3.2 inclik ekranıyla dikkat ceken ve BlackBerry serisinin dokunulmazlığını kaldıran Torch, surgulu ekranıyla dikkat cekiyor. Standart klavyesinin yanında dokunmatik ekranıyla da kullanılabilen BlackBerry Torchun dahili kamerası ise 5 megapiksel
BlackBerrye dokunmatik ekrana kavuşturarak kullanıcılarına ikinci bir opsiyon sunan RIM, bir onceki BlackBerrylerde olduğu gibi klasik klavyeye de yer vermeyi tercih etmiş. Bu şekilde BlackBerry kullanıcılarının yeni telefonda sıkıntı cekmemelerini ve diledikleri taktirde kullanıcıların dokunmatik ekranı kullanabilmelerini sağlamış.
BlackBerry Torchun teknik ozellikleri
Dahili Hafıza: 512 MB
Ekranı: 3.2 inc
İşletim BlackBerry OS
En İyi Akıllı Telefon
Samsung Galaxy S
Samsung’un yeni nesil akıllı telefonu Galaxy S, iPhone 4 ile kıyaslandığında cok daha hafif bir yapıda. İnce tasarımının yanında geniş ekranıyla da dikkat ceken Galaxy S’ın 4 inc’lik bir ekranı var. On yuzunde de kamera bulunan ve Super AMOLED ekranıyla one cıkan Galaxy S, Android işletim sistemi altında calışıyor.
Android işletim sistemini kullanan Galaxy S, bu sayede Android uygulamalarını da kullanıcılara sunuyor. Ancak Turkiye’de erişime kapalı olduğu icin Google’ın Android uygulama pazarına olan erişim bu telefonlarda mumkun değil. iPhone’un aksine flash iceriğe de erişim kolayca sağlanabiliyor.
Galaxy S’in teknik ozellikleri
Dahili Hafıza: 8 GB
Ekranı: 3.5 inc Super AMOLED ekran
İşletim Sistemi: Android
HTC Desire
3.7 inc’lik bir ekrana sahip olan HTC Desire, 5 Megapiksel dahili kamera kullanıyor. Navigasyon icin Google Maps’ten faydalanan cihaz, 3 boyutlu haritadan da faydalanıyor. Micro SD kart yuvası sayesinde ise cihazın hafızası artırılabiliyor.
Android işletim sistemini kullanan telefonlardan biri olan HTC Desire, Android’in tum olanaklarından kullanıcıların faydalanabilmesini sağlıyor. Dokunmatik ekranı bir hayli hızlı olan ve 480x800 piksel ekran cozunurluğune ulaşan HTC Desire, telefonun ekranının hemen altında ortada bulunan yuvarlak butonu da BlackBerry’lerde olduğu gibi fare olarak kullanılabiliyor.
HTC Desire’ın teknik ozellikleri
Ekranı: 3.7 inc
Sony Xperia X10
Android altında calışan Sony Xperia X10, 4 inc’lik ekranıyla one cıkıyor. Rakibi bircok akıllı telefonun aksine 8 megapiksel dahili kamerayı kullanan cihaz, 1 GB’lık depolama hafızasına sahip.
Sony Xperia X10’un teknik ozellikleri
Dahili Hafıza: 1 GB
Kamera: 8 Megapiksel
Ekranı: 4 inc
LG GD880
3.2 inc’lik ekranı ve 5 megapiksel kamerasıyla dikkat ceken LG GD880, 330 MB’lık dahili hafızayı kullanıyor. Hafıza, Micro SD kart yuvası sayesinde artırılabiliyor. Diğer akıllı telefonlara nazaran bir hayli hafif olan GD880, 99 gram ağırlığında
LG GD880’in teknik ozellikleri
Dahili Hafıza: 330 MB
Ekranı: 3.2 inc