Google Adsense hesabýnýn adres doðrulamasýný yapmak için bayaðý uðraþmýþtým. Bu konuda benim gibi uðraþan bayaðý Adsense kullanýcýsý olduðunu biliyorum. Sorunun çözümü daha önce paylaþmýþtým. Daha fazla kiþinin faydalanmasý için bir de burada paylaþmak istedim. Aþaðýdaki adýmlarý sýrasýyla uyguladýðýnýzda sorunsuz bir þekilde adres doðrulamasýný yapmýþ olacaksýnýz.

Ancak öncelikle þunlara dikkat edin;

- Sabýrlý olun 3. kez pin isteðinde bulunun. Eðer ilk kez yada ikinci kez pin isteðinde bulunduysanýz 4 hafta dolar dolmaz yeni bir pin isteðinde bulunun. Üçüncü pin de doðrulama yapabilirsiniz.

- Google Adsense hesabýnýzdaki girmiþ olduðunuz konum ile ikametgah adresinizin ayný olduðuna dikkat edin.

- Ýkametgah dosyanýzý elde etmek için https://www.turkiye.gov.tr/nvi-yerle...gesi-sorgulama baðlantýsýna gidin. E-Devlet aboneliðiniz yoksa herhangi bir faturanýzýn üzerindeki adresi fotoðraf olarak gönderin.

-Nüfus kayýt örneði dosyasý için https://www.turkiye.gov.tr/nvi-nufus...gesi-sorgulama baðlantýsýna gidin. E-Devlet aboneliðiniz yoksa nüfüs cüzdanýnýzýn önlü arkalý fotoðrafýný gönderin.

-Eðer E-Devlet üzerinden ikametgah ve nüfus kayýt örneðini gönderirseniz adres doðrulamasý 48 saat içerisinde %100 baþarýlý olarak gerçekleþtirilecektir. Burada yazýlanlar denenmiþ ve doðrulanmýþtýr.

Þimdi adres doðrulamasý yapmak için aþaðýdaki adýmlarý sýrasýyla takip edin;

https://support.google.com/adsense/answer/157667?hl=tr baðlantýsýna týklayarak pin sorunu gidericisini açýn.

Kazançlarýnýz doðrulama eþiðinin üzerinde mi ? sorusuna - Evet

Pininizi aldýnýz mý ? sorusuna - Hayýr

Þimdiden üç kez yeni PIN isteðinde mi bulundunuz ? sorusuna - Evet

Cevabýný verin. Hemen alttaki küçük kýsýmda bulunan bizimle iletiþime geçin'e týklayýn.

Burada manuel doðrulama yapýlýyor. Açýlan sayfada e-devlet üzerinden ikametgah ve nüfüs kayýt örneðini dosya olarak gönderin ve mauel doðrulamayý tamamlayýn. Ýkametgah ve nüfus kayýt örneði bilgilerine e-devlet üzerinden ulaþabilirsiniz. Linklerini yukarýda paylaþtým. Ancak bu bilgilere ulaþamýyorsanýz, e-devlet hesabýnýz yoksa ikametgah yerine herhangi bir faturadaki adresinizi, nüfus kayýt örneði yerine nüfus cüzdanýnýzýn önlü arkalý fotoðrafýný gönerebilirisiniz.

Ben e-devlet üzerindeki belgeleri gönderdim. Gönderdikten 10 dakika sonra adres doðrulamasý tamamlandý (sizinki 48 saat sürebilir) . Birkaç saat sonra adres doðrulamasý yapmadýðým için gözükmeyen reklamlar tekrar gözükmeye baþladý.

Adres doðrulamasý bu þekilde yapýlýyor. Bazý siteler [email protected] adresi üzeriden iletiþime geçilmesi gerektiðini söylüyor. Bu yanlýþ (eski) bilgi. Bu e-posta adresi otomatik yanýt veriyor ve manuel doðrulama yapmýyor.

Adres doðrulamasýndan sonra ödeme doðrulamasý yapmanýz gerekiyor. Ödeme doðrulamasý için aþaðýdakileri okuyun.

Google Adsense hesabýnýzýn ödeme yöntemini doðrulamak için Adsense hesabýnýza giriþ yapýn.

Google Adsense hesabýnýza giriþ yapýn.
Ödemeler sayfasýný açýn.

Ödeme yöntemlerini yönetin'e týklayýn.

IBAN numaranýzla banka hesabýnýzý Google Adsense'e ekleyin. IBAN numaranýzý doðru girdiðinizden kesinlikle emin olun.

48 saat içerisinde Adsense, hesabýnýza girmiþ olduðunuz IBAN numarasýna çok düþük bir miktarda ödeme yapýlacak.

Ödeme yöntemini doðrulamak için Adsense'in hesabýnýza yatýrdýðý bu ücret miktarýný açýlan pencerede girip onaylamanýz gerekmektedir.

Örneðin yakýn zamanda Google Adsense hesabýnýn ödeme yöntemini doðrularken 0.31 Tl ücret Adsense tarafýndan hesabýma yatýrýldý. Bu miktarý pencerede girerek ödeme yöntemini hýzlýca doðruladým.

Artýk adsense hesabýnýzý politika ihlali yapmadýðýnýz sürece sorunsuz bir þekilde kullanabilirsiniz.