Malzemeler

Alt Taban için

1 su bardağı kabuksuz yer fıstığı

20 adet gün kurusu kayısı

3 yemek kaşığı su

Orta kat için

2 su bardağı süt

3 yemek kaşığı irmik

1/2 çay kaşığı tarçın

2* yemek kaşığı bal

Üst kat için

2 su bardağı donmuş frambuaz

1 yemek kaşığı bal

Yapılışı

Alt taban için gerekli malzemeleri rondoda çekip yapışmayan kıvamda bir hamur elde edin.

Elde ettiğiniz hamuru yuvarlak bir kalıba bastırarak yayın ve dondurucuda dinlenmeye bırakın.

Orta kat için bal hariç diğer malzemeleri hepsini pişirme kabına koyup karıştırarak pişirin.

Kıvamı iyice koyulaştığında ocaktan alıp bal ilave edin.

Elde ettiğimiz koyu kıvamlı karışımı dondurucudaki alt taban hamurumuzun üzerine dökün ve tekrar dondurucuda dinlendirin.

Frambuazları marmelat haline gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bal ekleyin.