
Malzemeler
Alt Taban için
1 su bardağı kabuksuz yer fıstığı
20 adet gün kurusu kayısı
3 yemek kaşığı su
Orta kat için
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı irmik
1/2 çay kaşığı tarçın
2* yemek kaşığı bal
Üst kat için
2 su bardağı donmuş frambuaz
1 yemek kaşığı bal
Yapılışı
Alt taban için gerekli malzemeleri rondoda çekip yapışmayan kıvamda bir hamur elde edin.
Elde ettiğiniz hamuru yuvarlak bir kalıba bastırarak yayın ve dondurucuda dinlenmeye bırakın.
Orta kat için bal hariç diğer malzemeleri hepsini pişirme kabına koyup karıştırarak pişirin.
Kıvamı iyice koyulaştığında ocaktan alıp bal ilave edin.
Elde ettiğimiz koyu kıvamlı karışımı dondurucudaki alt taban hamurumuzun üzerine dökün ve tekrar dondurucuda dinlendirin.
Frambuazları marmelat haline gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bal ekleyin.