
Gravy Soslu Peynirli Patates Tarifi
1 kg patates
2 YK mýsýr niþastasý
4 TK sývý yað
3/4 SB mozzarella peyniri
1 SB gravy sos
Gravy Sos Tarifi
3 YK tereyaðý
4 YK un
1 SB tavuk suyu
1 SB et suyu
1 adet soðan
Tuz
Karabiber
Soðaný tereyaðýnda kavurun. Pembeleþince unu ekleyip birlikte kavurmaya devam edin. Unun kokusu çýkýnca tavuk ve et suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandýrýn. Altýný kýsýp sos kývam alana kadar piþirin.Fýrýný 200 dereceye ayarlayýn. Fýrýn tepsisine yaðlý kaðýt serin. Patatesleri dilimleyin ve bir kaseye alýn. Üzerlerine mýsýr niþastasý ve yaðý koyun. Karýþtýrýp fýrýn tepsisine yayýn. 1 saat piþirin. Her yarým saatte bir karýþtýrýn. Patatesler piþmeye yakýn gravy sosu hazýrlayýn. Peynirlerle birlikte sosu patateslerin üzerine dökün. Peynir eriyene kadar piþirin ve servis edin.