
Bonfileli Patates Tarifi
Peynir sosu
4 adet patates
1 TK zeytinyağı
3 YK tereyağı
300 gram dana bonfile
1 YK un
3 YK su
1/2 SB süt
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Peynir Sosu İçin;
1/4 SB tereyağı
1 adet jalapeno biberi
1/4 SB un
1/3 SB buttermilk ( sütün içine birkaç damla limon suyu damlatın 10 dk bekletin)
110 gram krem peynir (oda sıcaklığında)
1+1/2 SB rendelenmiş kaşar peyniri
1 TK kimyon
Tuz
Karabiber
Tereyağını eritin. Biberleri ekleyip bir iki dakika soteleyin. Un ve sütü ekleyip koyulaşana kadar karıştırın. Peyniri ve baharatları koyun. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Patatesleri fırın tepsisine koyun. 20-25 dakika pişirin. Zeytinyağını bir tavaya alın. Bonfileleri soteleyin. Un ve suyu karıştırın. Başka bir tavada tereyağını eritin. Eridikten sonra un - su karışımı koyun. Sütü yavaş yavaş ekleyip çırpın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Patatesleri bir tabağa alın. Üzerine peynir sosunu gezdirin. Bonfile, sos ve maydanozu patateslerin üzerine koyup servis edin.