KAÇ
KİŞİLİK
10 dilim

HAZIRLAMA
SÜRESİ
15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ
35 dakika

Limonlu Yoğurtlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt (sulu bir kıvamda)
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı haşhaş
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 - 4 su bardağı un

Limonlu Yoğurtlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Yumurtaları derin bir kabın içerisine kırın. Üzerine toz şeker ilave edip güzelce çırpmaya başlayın.

Ardından sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek çırpma işlemine devam edin.

Limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir kabın içerisinde güzelce ovun ve harca ilave edin.

Limon suyunu, sıvı yağ ve haşhaşı da ekleyerek çırpmaya devam edin.

Hazırladığınız harca unu azar azar bir şekilde eleyerek ilave edin.

Mikser yardımıyla çırpın ya da spatula yardımıyla alttan üste doğru güzelce karıştırın.

Ardından yağlanmış unlanmış bir kek kalıbına kek harcını aktarın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika arasında pişirin.

Pişince fırından alın ve oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Tamamen soğuduğunda dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!