
Linzertorte Tarifi:
240 gram un
1 kabartma tozu
240 gram şeker
1 vanilya şekeri
270 gram margarin
270 gram kırık fındık
2 yemek kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı kakao
2 yumurta
1 bardak mürdüm eriği marmelatı
Bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Ayrıca mürdüm eriği marmeladı. Hamur biraz sıvı kalıyor. Hamur olduktan sonra pasta kalıbına yarısından fazlasını döküyoruz. Geri kalan kendinize göre ayarlayın bir kenarda bırakın ki sonra pastanın üstüne şekil vermek için lazım olacak. 200 derece fırında önce hamuru pişirin, yaklaşık 20-25 dakika üstü kızarana kadar. Sonra marmelatı ekleyin. Son olarak üzerine kalan hamurla şekiller yapıp bir 10-15 dakika daha pişirin.