Biraz çikolata, biraz da kahve…
https://www.forumtutkusu.com/

Çikolata ve kahveyi harmanlayıp nefis tatlılar hazırladık. Çay saatleriniz muhteşem olacak!

Kahveli brownie cupcake

MALZEMELER
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi

3 paket (80'er gramlık) bitter çikolata

125 gram tereyağı

1 su bardağı toz şeker

4 adet yumurta

1 su bardağı un

1 paket vanilya

İÇ DOLGUSU İÇİN:

4 yemek kaşığı çikolatalı fındık kreması

1 yemek kaşığı kavrulmuş çekirdek kahve

ÜZERİ İÇİN:

1 tatlı kaşığı Türk kahvesi

1 paket (200 ml) krema

2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata

2 paket (80'er gramlık) sütlü çikolata

1 su bardağı fıstık ezmesi

SÜSLEMEK İÇİN:

1 tatlı kaşığı Türk kahvesi

1 yemek kaşığı kavrulmuş çekirdek kahve

YAPILIŞI
Çikolataları iri parçalar şeklinde kırıp tereyağı ile birlikte benmari usulü eritin. Toz şeker ve yumurtaları bir kaba alıp malzeme iki katı büyüklüğe erişene kadar çırpın. Üzerine çikolatalı karışımı ekleyip karıştırın. Türk kahvesi, un ve vanilyayı ekleyin. Karışımı muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından alın ve soğuduktan sonra orta kısmını çay kaşığı ile bir parmak genişliğinde oyun. Çikolatalı fındık kreması ve çekirdek kahveyi karıştırıp içlerine doldurun. Diğer taraftan üzeri için kremayı küçük bir kaba alıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. İçine küçük parçalar halinde kırılmış çikolata ilave edin ve eriyene kadar karıştırın. Türk kahvesi ve fıstık ezmesi ekleyip mikserle çırpın. Soğuması için buzdolabına alın. Daha sonra yıldız uç takılmış sıkma torbasına alıp muffinlerin üzerine sıkın. Çekirdek kahve ve toz kahve serperek servis yapın.

Çikolata kasesinde kahveli mus

MALZEMELER
ÇİKOLATA KASESİ İÇİN:

4 adet (80'er gramlık) bitter çikolata

1 kutu (200 ml) krema

4 adet küçük balon

MUS İÇİN:

1 tatlı kaşığı Türk kahvesi

240 gram bitter çikolata

2 adet yumurta sarısı

1/3 su bardağı süt

3 yemek kaşığı toz şeker

4 adet yumurtanın akı

1 kutu (200 ml) krema

ÜZERİ İÇİN:

Kavrulmuş çekirdek kahve

Frenk üzümü, toz Antep fıstığı

YAPILIŞI
Mus için çikolatayı benmari usulü eritip kenara alın. Ilınınca içine Türk kahvesini ekleyin. Yumurta sarılarını bir çatalla çırpın. Süt ve şekeri küçük bir tencereye alıp ocağa oturtun. Şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynama noktasına gelince ocaktan alın. Sütün yarısını yumurta sarılarının üzerine damla damla ekleyin (bu aşamada yumurtanın pişmesini önlemek için sütü mutlaka damla damla eklemeniz gerekiyor) ve bir yandan da tel çırpıcı ile karıştırarak yedirin. Kalan sütü bir seferde ekleyip karıştırın. Kahveli çikolatayı da ilave edip karıştırın. Ocakta küçük bir kapta su kaynatın. Yumurta aklarını ısıya dayanıklı bir kaba alıp kaynayan suyun üzerine oturtun. Elinizin dayanabileceği sıcaklığa gelene kadar sürekli karıştırın. İyice ısındığından emin olunca kabı benmariden alıp tuzu ekleyin ve kabarana kadar çırpın. Çırpılmış yumurta akının üçte birini kahveli çikolatalı karışıma ekleyip yedirin. Geri kalan kısmını da iki seferde ekleyin ve havasını kaçırmamaya dikkat ederek daha hafif hareketlerle yedirin. Kremayı içinde bulunduğu kabı ters çevirdiğinizde akmayacak sertliğe gelene kadar çırpın. Çikolatalı karışıma ekleyip söndürmemeye özen göstererek karıştırın. Daha sonra buzdolabına alın ve iyice soğuyana kadar bekletin. Çikolata kaseleri için iri parçalar halinde kırdığınız çikolatayı benmari usulü eritin. Balonları portakal büyüklüğünde şişirip ağızlarını bağlayın. Daha sonra bardakların üzerine bağlı kısımları aşağıda kalacak şekilde yerleştirin. Eritilmiş çikolatayı bir fırça ile balonların üzerine yarım daire olacak şekilde sürün. Çikolata dondukça yeni bir kat daha sürün. Bu şekilde 4-5 kat sürdükten sonra oda ısısında iyice dondurun. Daha sonra buzdolabına yer-leştirin ve iyice donana kadar bekletin. Dolaptan alıp balonları patlatıp çikolatadan ayırın. Servis tabağına alıp içlerine dolapta bekleyen musu koyun. Çekirdek kahve, frenk üzümü ve toz Antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.

Bardakta kurabiye

MALZEMELER
2 tatlı kaşığı Türk kahvesi

1 yemek kaşığı çekirdek kahve

3 paket (80'er gramlık) bitter çikolata

2 su bardağı un

Yarım çay kaşığı tuz

3/4 çay kaşığı karbonat

225 gram oda ısısında tereyağı

1 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı esmer şeker

2 adet yumurta

2 çay kaşığı vanilya

KAPLARI YAĞLAMAK İÇİN:

1 yemek kaşığı tereyağı

İÇ HARCI İÇİN:

6-8 yemek kaşığı çikolatalı fındık kreması

ÜZERİ İÇİN:

8-10 adet çilek

1 yemek kaşığı çekirdek kahve

Pudra şekeri

YAPILIŞI
Toz kahve, un, tuz ve karbonatı geniş bir kaba alıp karıştırın. Çikolatayı kıyın. Tereyağını mikserle 1 dakika çırpın. Ardından şekerleri ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin. Daha sonra teker teker yumurtaları ekleyip tamamen özleşene kadar iyice çırpın. Vanilya ekleyin ve çırpmaya devam edin. Üzerine kahveli karışımı, üç seferde ve mikserin en düşük devrinde karıştırarak ekleyin. Tahta bir kaşık veya spatula yardımıyla çekirdek kahve ve kıyılmış çikolatayı hamura katıp eşit olarak dağılacak şekilde karıştırın. Fırına girmeye uygun kupa veya bardakların içini tereyağı ile yağlayın. Daha sonra yarısına kadar hamur dökün. Üzerine 1 çorba kaşığı çikolatalı fındık kreması koyun. Kupalara, üzerinde 2 parmak boşluk kalacak şekilde yeniden kurabiye hamuru koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Üzerine küp doğranmış çilek ve çekirdek kahve koyun. Pudra şekeri serperek servis yapın.
-afiyet olsun-