İhanet ve şiddet evliliklerin en buyuk duşmanı. Evlilikleri derinden sarsan, zaman zaman şiddetine bağlı olarak yıkan bu 2 felaket maalesef coğumuzun hayatında. İhanetin kadını ya da erkeği de yok ustelik. Gunumuzde kadınlar da aldatıyor, erkekler de. Mayası bozuk olan, sadakat duygusu kalmamış herkes ihanet ediyor. Şiddeti de daha cok erkekler uyguluyor. Şiddet de en az ihanet kadar yıkıcı bir sorun.
Şiddetin buyuğu kucuğu olmaz. Şiddetin herhangi bir bahanesi ya da telafisi de olmaz. Hele ki affı hic olmamalı. Bekara eş boşamak kolaydır derler. Evet doğru. Ben henuz bekarım. Hic evlenmedim ve dolayısı ile eş dayağı yemedim. İnşallah Allah o kotu gunleri gostermez. Ama maalesef toplumumuzda her kesimden kadın eş şiddetine uğruyor. Ve maalesef coğu susuyor.
Şiddete susmayın. Şiddet gorduğunuzde boyun eğmeyin. Kocamdır dover napayım, kaderimse cekerim demeyin. Şiddet gormek kader değildir. Secimdir. Siz şiddet gormeyi tercih ederseniz kimse size yardımcı olamaz. Eşinizin eline bu kozu vermeyin. Bilmeli ki; size el kaldırdığında siz onu terk edeceksiniz.
Erkekler eğer eşleri susarsa her zaman daha da fazla şiddet gostermeye devam ediyor.
http://www.kadinca.org/kadinca-bir-sitem-bu.html