
duzeyde carpıcı kan analizleri var.
Bu durumda ictiğimiz suyun pH duzeyinin 7 ve ustunde olmasına ozen gosterelim diye tekrar vurgulamakta fayda goruyorum. Asitli iceceklerden (kahve, cay, alkol, her tur gazlı icecekler ve meyve sularını) asgari olcude tuketmek ve bunları tukettiğimiz zaman daha fazla alkali su tuketmek tavsiyesiyle onlem almak, ilk onerim olacaktır. Ayrıca detoks iceceklerinin ozellikle alkali olmasına ozen gostermek, faydadan cok zarar getirmemesine dikkat etmek gerekir.Asidik yapan besinler; ozet olarak tum şeker iceren icecek ve yiyecekler, kuru yemişler, koy peyniri, patates, sakatatlar, coğu etler, kumes hayvanları, kabuklu deniz mahsulleri sayılabilir. Bu saydıklarımdan ozellikle karbonhidratlar veya basit şekerler sadece asidik gıda olmalarıyla değil, vucutta enflamasyonu tetikledikleri icin de yaşlanmamıza neden olmaktadırlar.
Alkalik yapan besinler;en cok ağırlık vermemiz gereken besin grubudur. Kanımızın da alkalik bir yapıya sahip olduğunu duşunursek, vucudumuzun sindiriminde zorlanmadığı en iyi besinler olarak duşunebiliriz.
En alkalik besin olan anne sutunden sonra (yine anne sutu- ne mucize bir besindir ki..), yeşil sebzeler, soya filizi, salatalık, domates (ne yazık ki aski tohumlardan olanlar icin gecerliydi), dolmalık biber, deniz sebzeleri, brokoli, lahana, maydonoz, yeşil fasulye, ıspanak, sarımsak, karalahana, hindiba, bruksel lahanası, bamya, pırasa, roka, hardal, kabak, su teresi, frenk soğanı, avokado sayılabilir.
Burada onemli olan, sindiriminde asidik bir ortam sağlayan proteinlerin genel beslenmemizde % 20 – 25 civarında yer almasıdır. Mumkun olduğunca, protein tuketimi gercekleştirildiğinde yeşil sebze ve salata turlerinin de birlikte tuketilmesine ozen gosterilmelidir .
kadinca.us
__________________