Milli Eğitim Bakanlığına ait atama kararları Resmi Gazete'nin bugunku sayısında yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı Musteşarlığına Esengul Civelek atandı.

Gorevden alınan Muammer Yaşar Ozgul'un yerine musteşarlığa getirilen Esengul Civelek, 2005 yılından bu yana Kadının Statusu Genel Mudurluğu gorevini yurutuyordu. Civelek'in bu goreve atanmasıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarihinde ilk kez bir kadın, musteşarlık gorevini ustlenmiş oldu.

Civelek'in kararnamesinin ilgili makamlara gonderildiği oğrenildi.
Esengul Civelek, 1980 yılında Maliye Bakanlığı, Hazine Genel Mudurluğu ve Milletlerarası İşbirliği Teşkilatı Kamu İktisadi Teşebbusleri Dairesi Meslek Memurluğunda goreve başladı.

Esengul, daha sonra sırasıyla Mali İşler Uzmanı, Mali İşler ve Personel Grup Başkan Yardımcısı, Mali İşler ve Personel Grup Başkan Vekili olarak Turkiye Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ'de, Genel Mudur Yardımcısı ve Genel Mudur olarak Uluslararası Haber Ajansı AŞ'de, Eğitim Mudur Yardımcısı, Basın ve Halkla İlişkiler Muşaviri, Genel Mudurluk Muşaviri, Genel Mudur Yardımcısı ve Genel Mudur Vekili olarak Turkiye Kalkınma Bankası AŞ'de gorev yaptı.