Kişisel gelişim uzmanı A.Nilgun Aktaş biten ilişkilerden kopmanın yollarını anlattı.

Bitmiş ilişkilerinden kopamayan ve halen bir ilişki icindeymiş gibi yaşayan bir cok kadın / erkek tanıdım.

İlişkinin bittiğini kabul edemeyen bazıları bunalıma, bazıları da depresyone girmişti. Bazıları ise derin bir uzuntu ve husran icinde yaşıyorlardı.Yaşam enerjileri adeta tukenmişti.

İlişkilerde takılıp kalma tutumu kişilerin yaşam enerjisini calar. Bu kişiler, enerji alanlarını gunden gune kirletirler.

Kişinin karşısındaki kişiden, ilişkiden kopamama nedeni coğunlukla bilincaltındaki kayıtlarla ilgilidir.

Bunları kişisel duzeyde bulup, notrlemek zor olabilir. Bu durumlarda profesyonel bir yardım almak gerekir.

Ben sizlere bugun mantık duzeyinde yapılacaklarlardan bahsetmek istiyorum.

1. Zor gelebilir ama ilişkinin bitişini kişisel olarak algılamayın

Bunu yaptığınız an, sizde de bir sorun olduğunu kabullenmiş olursunuz. Bu da kurban psikolojisine girmenize neden olabilir. Oysa gercek bu değildir. Bu tur bir değerlendirme acınızdan kurtulmanızı sağlamaz. Tam tersi yarattığı kotu duşunceler, yaydığınız enerjiyi daha da negatif bir hale getirir.

2. Saygınlığınızı koruyun

Acınızdan kurtulabilmek adına asla yalvarmayın, asla yalan soylemeyin, manipulasyona başvurmayın. Eski sevgilinizin peşinden koşmayın. Takip etmeyin, taciz etmeyin, telefonla arayıp, mesaj gondermeyin, surekli onu sosyal paylaşım sitelerinden takip ederek kıskanclık krizlerine girmeyin.

3. Takıntılı duşuncelerden vazgecin

Acaba şimdi ne yapıyor, bir sevgili mi buldu? gibi, anlamsız duşuncelerden hızla uzaklaşın. Bunlar acınızı artırmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

4. Durumu bir facia olarak gorup, abartmayın

Onceki ilişkilerinizi duşunun. Hic bitmeyeceğini ve bir omur boyu mutlu olacağınızı sanıyordunuz. Ancak hepsi bitti ve bakın şu anda aklınıza bile gelmiyor. O zaman şu anki ilişkinizi de kolaylıkla unutabileceğinizi bilin. Tekrar aşık olabilir ve mutlu olabilirsiniz.

5.Gercekci olun

Gercekci duşunun. Bunun icin şoyle bir calışma yapın. İlişkinin sadece iyi yanlarını değil, kotu yanlarını da duşunup, bunları tek tek yazın. Goreceksiniz ki ilişkide sizi dibe ceken bir cok unsur var. Gercekleri gormek işinizi kolaylaştırabilir.