Mide bulantısı pek cok kadının sık sık yaşadığı basit gibi gorunen ama cok sıkıntı veren aslında ciddi bir sağlık sorunudur. Mide bulantısı bazen sık sık tekrarlar ve mide cok duyarlı hale gelebilir. Mide bulantısını gecirmek icin once bulantının neden olduğunu bilmek gerekir. Basit mide bulantıları evde, doğal tedavi yolları ile kolayca gecebilir. Mide bulantısını geciren bitkiler bu konuda cok etkilidir.




Bulantı nasıl tedavi edilir?
Mide bulantısı şikayeti olan kişiler kapalı alanlardaysa eğer acık alana cıkmalı ya da pencereleri acarak odaya temiz hava gelmesini sağlamalıdır. Kapalı ve kotu kokuların bulunduğu alanlar mide bulantısını daha da coğaltır. Mide bulantısının gecmesi icin midesi bulanan kişi bolca su icmelidir. İcilen su midede oluşan aşırı asit miktarını dengeler ve bulantının gecmesinde faydalıdır.
Mide bulantısı ilacların yan etkisi olarak meydana gelmişse, o ilac icildiği surece devam eder. Yenilen son kullanma tarihini gecmiş gıdalar, bozulmuş etler ve sut urunleri de mide bulantısı yapar. Kusmak iyi bir savunmadır. Ancak kusulamıyorsa bulantıyı gecirmek icin bitki cayları faydalı olabilir. Mide bulantısına iyi gelen bitkiler sayesinde doğal tedavilerle bulantı gecebilir.
Mide bulantısını neler gecirir?
Mide bulantısına iyi gelen bitkiler-bitki cayları
Lavanta, nane, limon veya zencefil koklayın.
Papatya cayı icin ya da papatya suyuna batırdığınız havluyla karnınıza 20 dakika kompres yapın.
Zencefil, nane ve limon iceren cay icin.
Nane cayı ya da nane yağının dumanını icinize cekin.
1 bardak kaynar suya, 2-10 gram ufalanmış adacayı koyun, 10 dakika bekletin ve icin.
1 bardak kaynar suya, 8-10 gram kuru nane koyun, 10 dakika bekletin ve icin.
1 bardak kaynar suya, 2-3 gram kekik koyun, 10 dakika bekletin ve icin.
Kekiği toz halinde gunde 3 defa 1-4 gram icin. Kekik suyuna limon sıkarak da icebilirsiniz.
1 bardak kaynar suya, l-6 gram acı pelin bitkisi koyun, 10 dakika bekletin ve balla tatlandırın.
Pelin otunu toz haline getirin ve gunde 1-2 gram icin. Pelin yağı da kullanabilirsiniz.
1 bardak kaynar suya, l cay kaşığı toz zencefil koyun, 10 dakika bekletin ve icin.
Zencefil koklerini kaynatın ve gunde 3-4 bardak icin.
Lavanta yağından gunde 3 defa 3,5 damla kesme şekere damlatıp alın.
Ihlamuru demleyin ve gunde birkac cay bardağı icin.
1 bardak kaynar suya, 2-4 gram anason tohumu koyun, 10 dakika bekletin ve icin.

/kadinca.org

__________________