ESKİ SEVGİLİDEN ARKADAŞ OLUR MU?
"Arkadaş kalalım..." sozu, her ayrılık konuşmasının bir numaralı susudur. Ustelik insanlar bunu yetişkin olmakla, olgun olmakla da ozdeşleştirir oldu. Bana sorarsanız kazın ayağı oyle değil. Eski sevgilinizi hayatınızdan cıkarmadan normal bir yaşam surduremezsiniz. İki dakika delikanlı olmak lazım hayatta.
Her ne kadar herkesin, ozellikle de "ayrılalım" diyenlerin ortak dileği olsa da, ayrılıklar genellikle pek eğlenceli şeyler değildir ve coğu zaman kanlı gecer. Kopruler atılır, cephanelikler ucurulur, eşyalar kolilere doldurulur, mektuplar kuryeyle geri yollanır v.s. Elimizde genellikle bir kalp kıran, bir de kalbi kırılan vardır. Kalp kıran taraf, uzun zamandır ağzından cıkarmaya calıştığı bakladan kurtulmanın sevinciyle alemlere tsunami (dev dalgalar) gibi akarken, kalbi kırılan ise haftalar, aylar boyunca acılara boğulur, arkadaşlarının beynini utuler, ailesiyle yaşıyorsa aile fertlerinin sinir sistemlerini zedeler. Birlikte bir suru guzel şey paylaştığınız biriyle ayrılmak cok zor iştir nitekim.
Bu arada ayrılık konuşmalarının hemen hemen tamamında "hayatından cıkmak istemiyorum", "arkadaş kalabilir miyiz", "sen mukemmel bir insansın, seni kaybetmek istemem" gibi dunya populasyonunun hemen hemen tamamı tarafından kullanılmaktan aşınmış laflar sarf edilir. Bunlar bazen karşındaki kendini iyi hissetsin diye başvurulan titrek iyi niyet sozleri, bazen son derece icten gelen birer dilek, bazen de terk edilen kişinin sağladığı her turlu avantajdan bir şekilde faydalanmaya devam etmek icin sapılmış yan yollardır. Ama gercekte insan eski sevgilisiyle arkadaş kalamaz. Tabii ki istisnalar vardır ama bunlar adı uzerinde birer istisnadır ve herkesin bildiği gibi istisnalar kaideleri bozmaz...
O SIZI HİC GECMEZ Kİ!
Dediğim gibi, "terk eden" kişi, daha once de bahsettiğim gibi "sen bana fazlasın, seni hak etmiyorum ama hayatımdan cıkma, ne olur arkadaş kalalım gibisinden" şeyler soyler. Bu sayede sanki her "terk eden" bir bulunmaz Hint kumaşıdır da, terk ettiği sevgilinin hayatında kalmasına izin vererek sevap işlemektedir. O kadar da kotu değillerdir, hatta oldukca hoş insanlardır filan. Boylece artık hayatlarına gonul rahatlığı icinde devam edebilirler. Hem arada eski sevgiliyle icilen bir kahvenin tadına doyulmaz, hem belki icilen sadece kahve de olmaz. Ama gidenin, giderken koparttığı yerlerin yarası sızlamaya devam eder. Enkaz halinde bırakıp giden "terk eden"in ettiği iki telefonla, bir e-mail o kadar da nefis şeyler değildir.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Eski Sevgiliden Arkadaş Olurmu ?
-
13-09-2019, 18:07:22