Biz kadınların en sevdiği aksesuar kuşkusuz ayakkabılar. Ayakkabıları alırız alırız da ayakkabı saklama, muhafaza etme konusunda her zaman başarılı olamıyoruz. Benim oyle arkadaşlarım var ki, guzelim ayakkabılar dolabın icerisinde dağılmış, ayakkabının bir diğer tekini bulmak bile zor hale gelmiş. Kimimiz kutuların icerisinde saklıyor, kimimiz dolap icerisine yaptırdığı ozel raflarda. Her ikisinin de handikapları var. Şoyle ki, kutular icerisinde saklamak evet ayakkabıları koruyor ancak aradığınız ayakkabıyı bulmak epey zahmetli olabiliyor. Diğer yandan dolap icerisine ozel bolmeler yaptırmakta biraz maddiyatla ilgili malumunuz.

Bizim ihtiyacımız olan tek şey pratiklik. Yani, hem ayakkabılarımızın hepsini bir bakışta gorebilelim ve ulaşabilelim, tıpkı ayakkabı mağazalarında olduğu gibi, hem yerden tasarruf edebilelim, hem de ihtiyacımız olan duzeni bize verebilsin. İşte bu 3 amaca uygun olabileceğini duşunduğum, pratik, ayakkabı duzenleme fikirleri

Bizim ihtiyacımız olan tek şey pratiklik. Yani, hem ayakkabılarımızın hepsini bir bakışta gorebilelim ve ulaşabilelim, tıpkı ayakkabı mağazalarında olduğu gibi, hem yerden tasarruf edebilelim, hem de ihtiyacımız olan duzeni bize verebilsin. İşte bu 3 amaca uygun olabileceğini duşunduğum, pratik, ayakkabı duzenleme fikirleri
Duvar pervazının yeni, yaratıcı kullanımı

Ozellikle topuklu ayakkabılarda cok işe yarayacak bir ayakkabı rafına donuşturebilirsiniz duvar pervazlarını. Normalde duvarınızın ortasında olmayacaktır elbette. Yapı marketlerden alabileceğiniz malzemeler ile odanızın bir duvarını, bunlarla kaplayıp, ayakkabı raflarına donuşturebilirsiniz. Tıpkı ayakkabı mağazalarındaki gibi, topuklu ayakkabılarınızı sergilemiş, kolay ulaşabilir bir hale getirmiş olacaksınız boylece.
Havlu asılan demirleri kullanın

Bir onceki ornekte olduğu gibi, yine topuklu ayakkabılar icin cok işe yarayacak, butce dostu bir fikirde sıra. Yine yapı marketlerde bulabileceğiniz, havlu asılması icin banyolara monte edilen uzun demir cubukları bilirsiniz. İşte bu cubukları, istediğiniz odada bir duvara monte edin ve ayakkabıları uzerine asın.
Ayakkabı Merdivenleri

İlk iki ornek cok guzel ancak, şoyle olumsuz bir durumları var bana kalırsa; ayakkabıların topukları ve tabanlarındaki kirler, duvarlarınızı lekeleyebilir. İşte bununda onune gececek muhteşem bir fikir merdiveni ayakkabı rafı olarak kullanmak. Yeni tarz geniş merdivenler değil ancak, eski tip, tahta merdivenler ile bunu yapmak mumkun. Ozellikle vintage stillerden hoşlanıyorsanız ahşap merdiven cok hoş olacaktır.
Borular ile ayakkabı duzenleme

Cok enteresan bir ayakkabı duzenleme fikri olduğunu duşunuyorum. Her ne kadar burada borulardan yapılmış olsa da, buyuk kavanozlardan, konserve kutularından da benzer tasarımlar yapılabilir. Ozellikle, babetleri, terlikleri, beylerin ayakkabılarını toparlamak icin enteresan bir fikir. Farklılıklara meraklı olanlara, evini dekore ederken, kendinden bir şeyler katmak isteyenlere yonelik cok farklı bir alternatif bana kalırsa..
Kaynak