Sevgili arkadaşlar sevgi denen varlık kimdir neyin nesidir neden severiz sevmenin gayesi nedir buyrun hep beraber okuyalım yorumlarımızı hep beraber yapalım konuyu ben actığım icin ufak bir yorum yapıyorum umarım sabırla okursunuz sevgili arkadaşlar
aslında işin gerceği sevgi kalıcı mı yoksa gecici mi herkes bu sorunun cevabını arıyor belkide cevap burada benim fikrime gore sevgi gecici arkadaşlar cunku birlikte olduğumuz kişiyi yaşamak icin sabrediyoruz ve yaşadıktan sonra sıkılıp başka birini buluyoruz veya biriyle birlikteliğimizi surduruyoruz ve sevdiğimizi zannedip başka biri cıkıtığı zaman diğerini unutuyoruz sizce de boyle mi ?
Kalıcı bir sevgi nasıl oluşur ve nasıl oluşturulmalı bunları hic duşundunuz mu ? sevgili arkadaşlar kısacası acıklık getirmeye calışacağım sizlere artık yorumlar size ait ben sadece paylaşmak istiyorum
ALLAH (C.C) bizim bedenimizi yaratmadan once ruhumuzu yarattı ve ben sizin rabbinizim dedi biizm ruhlarımızda sen bizim rabbimizsin sahibimissin dedi daha sonra ALLAH (C.C) bizim ruhumuza bir kıyafet yarattı o kıyafette bedendir fani dunyada yaşamak icin bedene ihtiyacımız vardı ve o bedenide herşeyin sahibi ALLAH (C.C) yarattı ve dunyaya gonderdi ne guzel ki o dunyada herşey var ALLAH (C.c) bize resmen sayısız nimetler vahşetti kendi hazırlayıp kullarının onune koydu bakalım ne yapacaklar diye sevgiyi koydu aşkı koydu yemeği suyu toprağı taşı ama en onemliside sevgi ve aşkı koydu peki bizim kıyafetlerimiz yaratılmadan once ruhlarımızın kalbine konulan bu kalıcı sevgi aşk neyi temsil ediyor nasıl kalıcı olmuş ki şeytanın vesvesesi haric ALLAH'a karşı gelemiyoruz peygamberimize karşı gelemiyoruz isyan edemiyoruz değil mi ? sevgi aslında cok icerikli arkadaşlar ve gercelten derin bir mevzuyattir ALLAH bizi dunyaya gonderdi o konulan kalbin icinde şu sevgiler kalıcı olmuştur
1-ALLAH 2- PEYGAMBER 3-KUR-AN 4-MELEKLER 5-İMAN 6-VATAN 7-ANNE 8-BABA 9-KARDEŞ 10-AKRABALAR
ne guzelki kalbimize konulan sevginin belkide en guzel yanı vatanın sevgisi imandan gelmesidir değil mi ?
şimdi diyeceksiniz bana uvey anne baba olanlarda seviyor diye o cocuklar uvey anne ve uvey babasını sevmez cunku kalbine konulan gercek anne baba sevgisi başkadır ve gercek annesiyle karşılaştığı zaman veya babasıyla kanı ısınır ve sevmeye başlar bu gercektir arkadaşlar hayal edin anlarsınız
birde hayatımızda dostluklar ediniriz onlarda guzel bir varlıktır dostluk arkadaşlık can yoldaşlık bunlarda insanın birbirlerine olan sevgi saygı davranış konuşma tarzından kaynaklanır yardımlaşmadan kaynaklanır
hani derlerya aşkım seni cok seviyorum ayy aşkım bende seni cok seviyorum sen olursen ben olurum derler halbuki YALAN ama gercek sevginin anlamını değerini taşıyan kişiler olur
insanın kıyafetini canlı tutan nedir RUH'tur değil mi ? sen birini seviyorsun eş dost sevgili gibi sevdiğin kişi ALLAH (C.C) korusun oldu ve sende onu seviyordun olduğu zaman kacarsın cunku fani dunyadaki kıyafeti canlı tutan ruh artık ahirete geciş yapmaktadır madem seviyorsan bedeni mumyalatırsın ozlediğin zaman opersin okşarsın ama olen birisini opemeyiz değil mi okşayamayız konuşamayız işte insanlar bedeni değil o bedeni yaşatan ruhu seviyor
kalpte kalıcı sevgi nasıl yaşarız buyur ozaman oku derim
kalpte kalıcı sevgi yaşamak istiyorsak eğey bi zor aşık olan biri olmalıyız cunku herkese aşık olan aşık denmez sevgi denmez sadece ona gonul eylendirici biri deriz değil mi ?
kalpte kalıcı olmak veya olabilmek icin once saf,temiz bir sevgi olması gerekiyor kişilerin dengi olması gerekiyor dengi derken birbirini anlayan yardımlaşan herşeyi paylaşan yanlız bırakmayan yanında olan mutlu mutsuz anlarında yanında olan kısacası bedeni değilde ruhunu kalbini sevmektir kalıcı sevgi olmak veya olabilmek icin kalbi ve ruhu sevmektir unutmamak ve unutulmamak yaşamak ne icin yaşamak olduğun zaman tekrar birbirini gormek icin yaşamak ruhunu ve kalbini sevmek
sevgi denen varlık var ki bu dunyaya ALLAH (C.C) bizi gondermiş eğer sevgi olmasaydı kalimizde kalıcı sevgi olmazdı yani ALLAH'ı peygamberi kur-anı sevmezdik değil mi arkadaşlar anne baba gibi
şunu unutmamak gerekir biz birbirimizi seviyorsak bedeni değil onu yaşatan ruhu seviyoruz yaşamak icinde bedeni seviyoruz taki beden cansız hale gecinceye kadar eğer sevdiğimiz kişi ALLAH (C.C) korusun olurse ona olan sevgimiz gider ozlemeyiz yuzunu unuturuz var olmamaşı biiz fazla rahatsız etmez bende akrabamı kaybettim ağladım ama unutuluyor sonra cunku hayat herşeye rağmen devam ediyor bizim başımızıda gelecek bunlar eğer sevdiğimiz kişi olmese uzakta olsa ozleriz yuzunu unutmayız değil mi onu gorek icin caba sarfederiz ama olen kişi bizim kalbimizde kalır ve onu ozlemeden taşısırız elbette ozleriz ama fazla değil dediğim gibi olen bir kişiye olan sevgimiz gidebilir cunku o bedeni yaşatan kıyafeti yaşatan ruh yoktur beden bize bu dunyada lazım o bedenin fani dunyada yaşaması icinde ALLAH (C.C) ruh vermiştir ki fani dunyada kıyafet omrunu tamamladığı zaman ruh ahirete geciş yapsın fani dunyada olan bedenimiz yani kıyafetimiz ilk once tertemiz geliştiriyoruz daha sonra kullanıyoruz ve eskitiyoruz daha sonrada cope atıp toprağa karışıyor ve o kıyafeti giyen ruh asıl olan ahirete doğru geciş yapıyor
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- benim kalemimden sevginin anlamı !!!
-
13-09-2019, 15:45:52