Allah'tan başkasının bilgisi sınırlıdır hakkında ayetler

Hatırla ki Rabbin meleklere: Ben yeryuzunde bir halife yaratacağım, dedi. Onlar: Bizler hamdinle seni tesbih ve seni takdis edip dururken, yeryuzunde fesat cıkaracak, orada kan dokecek birini mi yaratacaksın? dediler. Allah da onlara: Sizin bilemiyeceğinizi herhalde ben bilirim, dedi.
Bakara : 30

Allah Âdem'e butun isimleri, oğretti. Sonra onları once meleklere arzedip: Eğer siz sozunuzde sadık iseniz, şunların isimlerini bana bildirin, dedi.
Bakara : 31

Melekler: YÂ Rab! Seni noksan sıfatlardan tenzih ederiz, senin bize oğrettiklerinden başka bizim bilgimiz yoktur. Şuphesiz alîm ve hakîm olan ancak sensin, dediler.
Bakara : 32

(Bunun uzerine Ey Âdem! Eşyanın isimlerini meleklere anlat, dedi. Âdem onların isimlerini onlara anlatınca: Ben size, muhakkak semÂvat ve arzda gorulmeyenleri (oralardaki sırları) bilirim. Bundan da ote, gizli ve acık yapmakta olduklarınızı da bilirim, dememiş miydim? dedi.
Bakara : 33

Allah, O'ndan başka tanrı yoktur; O, hayydir, kayyûmdur. Kendisine ne uyku gelir ne de uyuklama. Goklerde ve yerdekilerin hepsi O'nundur. İzni olmadan O'nun katında kim şefaat edebilir? O, kullarının yaptıklarını ve yapacaklarını bilir. (O'na hicbir şey gizli kalmaz.) O'nun bildirdiklerinin dışında insanlar O'nun ilminden hicbir şeyi tam olarak bilemezler. O'nun kursusu gokleri ve yeri icine alır, onları koruyup gozetmek kendisine zor gelmez. O, yucedir, buyuktur.
Bakara : 255

Bunun uzerine Yusuf, kardeşinin yukunden once onların yuklerini (aramaya) başladı. Sonra da onu, kardeşinin yukunden cıkarttı. İşte biz Yusuf'a boyle bir tedbir oğrettik, yoksa kralın kanununa gore kardeşini tutamayacaktı. Ancak Allah'ın dilemesi haric. Biz kimi dilersek onu derecelerle yukseltiriz. Zira her ilim sahibinin ustunde daha iyi bilen birisi vardır.
Yûsuf : 76

Kıyamet vakti hakkındaki bilgi, ancak Allah'ın katındadır. Yağmuru O yağdırır, rahimlerde olanı O bilir. Hic kimse yarın ne kazanacağını bilemez. Yine hic kimse nerede oleceğini bilemez. Şuphesiz Allah, her şeyi bilendir, her şeyden haberdardır.
LokmÂn : 34