Helal olandan yemek icmek hakkında ayetler
Ey insanlar! Yeryuzunde bulunanların helÂl ve temiz olanlarından yeyin, şeytanın peşine duşmeyin; zira şeytan sizin acık bir duşmanınızdır.
Bakara : 168
ᅠEy iman edenler! Size verdiğimiz rızıkların temiz olanlarından yiyin, eğer siz yalnız Allah'a kulluk ediyorsanız O'na şukredin.
Bakara : 172
Allah size ancak oluyu (leşi), kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesileni haram kıldı. Her kim bunlardan yemeye mecbur kalırsa, başkasının hakkına saldırmadan ve haddi aşmadan bir miktar yemesinde gunah yoktur. Şuphe yok ki Allah cokca bağışlayan cokca esirgeyendir
Bakara : 173
Ey iman edenler! Akitleri(n gereğini) yerine getiriniz. İhramlı iken avlanmayı helal saymamak uzere (aşağıda) size okunacaklar dışında kalan hayvanlar, sizin icin helÂl kılındı. Allah dilediğine hukmeder.
MÂide : 1
Leş, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına boğazlanan, boğulmuş, (taş, ağac vb. ile) vurulup oldurulmuş, yukarıdan yuvarlanıp olmuş, boynuzlanıp olmuş (hayvanlar ile) canavarların yediği hayvanlar -olmeden yetişip kestikleriniz mustesna- dikili taşlar (putlar) uzerine boğazlanmış hayvanlar ve fal oklarıyle kısmet aramanız size haram kılındı. Bunlar yoldan cıkmaktır. Bugun kÂfirler, sizin dininizden (onu yok etmekten) umit kesmişlerdir. Artık onlardan korkmayın, benden korkun. Bugun size dininizi ikmal ettim, uzerinize nimetimi tamamladım ve sizin icin din olarak İslÂm'ı beğendim. Kim, gonulden gunaha yonelmiş olmamak uzere aclık halinde dara duşerse (haram etlerden yiyebilir). Cunku Allah cok bağışlayıcı ve esirgeyicidir.
MÂide : 3
Bugun size temiz ve iyi şeyler helÂl kılınmıştır. Kendilerine kitap verilenlerin (yahudi, hıristiyan vb. nin) yiyeceği size helÂldir, sizin yiyeceğiniz de onlara helÂldir. Mumin kadınlardan iffetli olanlar ile daha once kendilerine kitap verilenlerden iffetli kadınlar da, mehirlerini vermeniz şartıyla, namuslu olmak, zina etmemek ve gizli dost tutmamak uzere size helÂldir. Kim (İslÂmî hukumlere) inanmayı kabul etmezse onun ameli boşa gitmiştir. O, ahirette de ziyana uğrayanlardandır.
MÂide : 5
Ey iman edenler! Allah'ın size helÂl kıldığı iyi ve temiz şeyleri (siz kendinize) haram kılmayın ve sınırı aşmayın. Allah sınırı aşanları sevmez.
MÂide : 87
Allah'ın size helÂl ve temiz olarak verdiği rızıklardan yeyin ve kendisine iman etmiş olduğunuz Allah'tan korkun.
MÂide : 88
Uzerine Allah'ın adı anılmadan kesilen hayvanlardan yemeyin. Kuşkusuz bu buyuk gunahtır. Gercekten şeytanlar dostlarına, sizinle mucadele etmeleri icin telkinde bulunurlar. Eğer onlara uyarsanız şuphesiz siz de Allah'a ortak koşanlar olursunuz.
En'Âm : 121
Onlar sacma duşuncelerine gore dediler ki: «Bu (tanrılar icin ayrılan) hayvanlarla ekinler haramdır. Bunları bizim dilediğimizden başkası yiyemez. Bunlar da binilmesi yasaklanmış hayvanlardır.» Birtakım hayvanlar da vardır ki, (Allah boyle emrediyor diye) O'na iftira ederek uzerlerine Allah'ın adını anmazlar. Yapmakta oldukları iftiraları yuzunden Allah onları cezalandıracaktır.
En'Âm : 138
Hurma ve uzum gibi meyvelerden hem icki hem de guzel gıdalar edinirsiniz. İşte bunlarda da aklını kullanan kimseler icin buyuk bir ibret vardır.
Nahl : 67
(Allah) size, sadece olu hayvanı kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilen hayvanı haram kıldı. Ancak kim mecbur kalırsa (başkalarının haklarına) saldırmaksızın, sınırı da aşmadan (bunlardan yiyebilir). Cunku Allah cok bağışlayan, pek esirgeyendir.
Nahl : 115
Durum boyle. Her kim, Allah'ın emir ve yasaklarına saygı gosterirse, bu, Rabbinin katında kendisi icin daha hayırlıdır. (Haram olduğu) size okunanların dışında kalan hayvanlar size helÂl kılındı. O halde, pislikten, putlardan sakının; yalan sozden sakının.
Hac : 30
Helal olandan yemek icmek hakkında ayetler
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●40 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Ayetler, Dualar, Hadisler
- Helal olandan yemek icmek hakkında ayetler
-
13-09-2019, 14:59:48