Kuranda Sevgi İle İlgili Ayetler Hangileridir
2:165 - İnsanlardan kimi de Allah'tan başka şeyleri O'na eş tutuyorlar da onları, Allah'ı sever gibi seviyorlar. Oysa iman edenlerin Allah sevgisi daha kuvvetlidir. O zulmedenler, azabı gorecekleri zaman butun kuvvetin Allah'a ait olduğunu ve Allah'ın azabının gercekten cok şiddetli bulunduğunu keşke anlasalardı.
2:177 - Yuzlerinizi bazan doğu, bazan batı tarafına cevirmeniz erginlik değildir. Fakat eren o kimselerdir ki, Allah'a, ahiret gunune, meleklere, kitabave butun peygamberlere iman edip, yakınlığı olanlara, oksuzlere, yoksullara, yolda kalmışa, dilenenlere ve esirleri kurtarmaya seve seve mal verirler. Namazı kılarlar, zekatı verirler. Bir de andlaştıkları zaman sozlerini yerine getirenler, hele sıkıntı ve hastalık durumlarında ve harbin şiddetli zamanında sabır ve kararlılık gosterenler var ya, işte doğru olanlar da bunlardır, korunanlar da bunlardır.
5:82 - İman edenlere karşı duşmanlık yonunden insanların en şiddetlisi olarak yahudileri ve Allah'a ortak koşanları bulursun. Ve yine iman edenlere sevgi bakımından en yakın olarak da: "Biz hıristiyanlarız" diyenleri bulursun. Cunku onların iclerinde keşişler ve rahipler vardır. Ve onlar buyukluk taslamazlar.
12:8 - Hani demişlerdi ki: "Yusuf ve kardeşi (Bunyamin) babamıza bizden daha sevgili, biz ise guclu ve tutkun bir grubuz. Doğrusu, babamız belli ki, cok acık bir yanılgı icindedir."
12:30 - Şehirde bazı kadınlar da "Azizin karısı, delikanlısından murad almaya kalkmış, sevgi yureğini yakıp kavuruyormuş, goruyoruz ki, kadın cıldırmış besbelli..." dediler.
19:13 - Hem de katımızdan bir merhamet ve (gunahlardan) paklık verdik, o cok takva sahibi idi.
19:96 - İman edip, salih amel işleyenler var ya, RahmÂn (olan Allah) onları (gonullere) sevdirecektir.
20:39 - "Onu (Musa'yı) tabut icine koy da denize bırak. Deniz de onu sahile atsın. Onu hem bana duşman, hem ona duşman olan biri alsın." Bir de benim gozetimim altında yetiştirilmen icin, uzerine katımdan bir sevgi bırakmıştım. (Ey Musa!)
29:25 - (İbrahim onlara) dedi ki: "Siz, sırf aranızdaki dunya hayatına has muhabbet uğruna Allah'ı bırakıp birtakım putlar edindiniz. Sonra kıyamet gunu (geldiğinde) ise, kiminiz kiminizi tanımayacak, kiminiz kiminizi lanetleyecektir. Varacağınız yer cehennemdir. Ve hic yardımcınız da yoktur."
30:21 - Yine O'nun Âyetlerindendir ki, sizin icin nefislerinizden kendilerine ısınırsınız diye eşler yaratmış, aranıza bir sevgi ve merhamet koymuştur. Şuphesiz ki bunda duşunecek bir kavim icin nice ibretler vardır.
38:32 - "Ben, dedi, at sevgisini, Rabbimi anmaktan oturu tercih ettim." Nihayet atlar perdenin arkasına gizlendi.
42:23 - İşte Allah iman edip salih amel işleyen kullarını bununla mujdeler. Ey Muhammed! De ki: "Ben bu tebliğime karşı sizden akrabalıkta sevgiden başka hicbir ucret istemiyorum." Her kim bir iyilik yaparsa biz onun iyiliğini artırırız. Şuphesiz ki Allah cok bağışlayıcıdır, şukrun karşılığını verir.
56:37 - Hep yaşıt sevgililer,
58:22 - Allah'a ve ahiret gunune inanan bir milletin, babaları, oğulları, kardeşleri, yahut akrabaları da olsa Allah'a ve Resulune duşman olanlarla dostluk ettiğini gormezsiniz. Onlar o kimselerdir ki Allah kalblerine iman yazmış ve onları kendinden bir ruh ile desteklemiştir. Onları, altlarından ırmaklar akan cennetlere sokacak, orada ebedî kalacaklardır. Allah onlardan razı olmuş, onlar da O'ndan razı olmuşlardır. İşte onlar Allah'ın hizbi (dininin yardımcıları)dir. İyi bil ki, kurtuluşa ulaşacak olanlar, Allah'ın hizbidir.
60:1 - Ey inananlar! Benim de duşmanım, sizin de duşmanınız olan kimseleri dost edinmeyin. Onlar size gelen gerceği inkar ettikleri, Rabbiniz Allah'a inandığınızdan dolayı Resulu ve sizi (yurdunuzdan surup) cıkardıkları halde siz onlara sevgi ulaştırıyorsunuz. Eğer benim yolumda savaşmak ve benim rızamı kazanmak icin cıktınızsa icinizde onlara sevgi mi gizliyorsunuz? Oysa ben sizin gizlediğiniz ve acığa vurduğunuz her şeyi bilirim. Sizden kim bunu yaparsa doğru yoldan sapmış olur.
60:7 - Olur ki Allah sizinle duşmanlarınız arasında yakında bir dostluk meydana getirir. Allah gucu yetendir. Allah cok bağışlayan, cok merhamet edendir.
62:6 - De ki: "Ey Yahudi olanlar! Eğer insanlar arasında yalnız sizin, Allah'ın dostları olduğunuzu sanıyorsanız, o halde olumu temenni edin, doğru iseniz?"
76:8 - Duşkune, yetime ve esire seve seve yemek yedirirler.
100:8 - Gercekten o dunya malını cok sevdiği icin katıdır.
Kuranda Sevgi İle İlgili Ayetler
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Ayetler, Dualar, Hadisler
- Kuranda Sevgi İle İlgili Ayetler
-
13-09-2019, 13:52:17