Rabbimiz, ikimizi sana teslim olmuş (muslumanlar) kıl ve soyumuzdan sana teslim olmuş (musluman) bir ummet (ver) Bize ibadet yontemlerini (yer veya ilkelerini) goster ve tevbemizi kabul et Şuphesiz, Sen tevbeleri kabul eden ve esirgeyensin (2/128)
Yoksa siz, Yakubun olum anında, orada şahidler miydiniz? O, oğullarına: Benden sonra kime ibadet edeceksiniz? dediğinde, onlar: Senin ilahına ve ataların İbrahim, İsmail ve İshakın ilahı olan tek bir ilaha ibadet edeceğiz; bizler ona teslim olduk demişlerdi (2/133)
(Hacc) ibadetlerinizi bitirdiğinizde, artık (cahiliye doneminde) atalarınızı andığınız gibi, hatta ondan da kuvvetli bir anma ile Allahı anın İnsanlardan oylesi vardır ki: Rabbimiz, bize dunyada ver der; onun ahirette nasibi yoktur (2/200)
Gercekten Allah, benim de Rabbim, sizin de Rabbinizdir Oyleyse Ona ibadet edin Dosdoğru olan yol işte budur (3/51)
Allaha ibadet edin ve Ona hic bir şeyi ortak koşmayın Anne-babaya, yakın akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolda kalmışa ve sağ ellerinizin malik olduklarına guzellikle davranın Cunku, Allah, her buyukluk taslayıp boburleneni sevmez (4/36)
Mesih ve yakınlaştırılmış (yuksek derece sahibi) melekler, Allaha kul olmaktan kesinlikle cekimser kalmazlar Kim Ona ibadet etmeye karşı cekimser davranırsa ve buyuklenme gosterirse (bilmeli ki,) onların tumunu huzurunda toplayacaktır (4/172)
Andolsun, Şuphesiz Allah, Meryem oğlu Mesihtir diyenler kufre duşmuştur Oysa Mesihin dediği (şudur) Ey İsrailoğulları, benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allaha ibadet edin Cunku O, kendisine ortak koşana şuphesiz cenneti haram kılmıştır, onun barınma yeri ateştir Zulmedenlere yardımcı yoktur (5/72)
De ki: Şuphesiz benim namazım, ibadetlerim, dirimim ve olumum alemlerin Rabbi olan Allahındır (6/162)
Onların icinde bulundukları şey (din) mahvolucudur ve yapmakta oldukları şeyler (ibadetler) de gecersizdir (7/139)
Şuphesiz Rabbinin katında olanlar, Ona ibadet etmekten buyuklenmezler; Onu tesbih ederler ve yalnız Ona secde ederler (7/206)
Onlar, Allahı bırakıp bilginlerini ve rahiplerini rablar (ilahlar) edindiler ve Meryem oğlu Mesihi de Oysa onlar, tek olan bir ilaha ibadet etmekten başka bir şeyle emrolunmadılar Ondan başka ilah yoktur O, bunların şirk koştukları şeylerden yucedir (9/31) İbadet İle İlgili Ayetler
teşekkurler .Cok işime yaradı İbadet İle İlgili Ayetler
ben bunun sayesınde 100 aldım ve bilgi edinmis oldum teşekkurederim.. Sağol cok işime yaradı... Cok teşekkur ederim