Meleklerin Mucizeleri
* Başta Buharî ve Muslim gibi hadîs imamları beraberce haber veriyorlar ki: Bir defasında Hazret-i CebrÂil (as), beyaz elbiseli bir insan suretinde gelmiş. Allah Resulu (asm) sahabeleri icinde otururken, yanına gitmiş ve İman, İslÂm, ihsan nedir; tarif et? diye sormuş. Allah Resulu (asm) tarif etmiş. Oradaki sahabeler de dinleyip ders almış. O zÂt, misafir gibi gorunurken, ustunde yolculuk alameti yoktu. Kalktı, birden kayboldu. O gittikten sonra Allah Resulu (asm) Size ders vermek icin Cebrail boyle yaptı. diyerek gelenin kim olduğunu sahabelerine haber verdi.
*Yine pek cok kaynakta hadis ilminin buyuk imamları tarafından nakledilir ki, Hazret-i CebrÂili (as) cok defa, sahabelerden yuz guzelliği ile meşhur Dıhye (ra) suretinde, Allah Resulunun (asm) yanında sahabeler goruyorlardı. Orneğin, Hazret-i Omer, İbni Abbas, Usame bin Zeyd bin HÂris, muminlerin annesi Hazreti Ayşe ve Hazreti Ummu Seleme (Radıyallahu Anhum Ecmain) gibi sahabeler pek cok defalar nakletmişlerdir ki: Biz Hazret-i CebrÂili, Dıhye (ra) suretinde, Resulullahın (asm) yanında cok defalar goruyoruz.
* Guvenilir kaynaklarda, cennetle mujdelenmiş sahabelerden İran fatihi Sad ibni Ebî Vakkasdan naklediliyor ki: Uhud Savaşında, Resulullahın (asm) iki tarafında, iki beyaz elbiseli şahsı ona nobetci gibi, muhafızlık eder suretinde gorduk. İkisinin de daha sonradan Hazret-i CebrÂil ve Hazreti MikÂil olduğunu anladık." Demiştir.
* Hem Peygamberimizin (asm) amcasının oğlu olan Ebu Sufyan ibni HÂris ibni Abdulmuttalib, sağlam kaynaklarda haber veriyor ki: Bedir Savaşında, gokle yer arasında, beyaz elbiseli, atlı zÂtları gorduk. "
* Hem Hazreti Hamza (ra), Allah Resulune (asm) Ben CebrÂili gormek istiyorum. diye ricada bulundu. Efendimiz (asm) de KÂbede ona Cebraili (as) gosterdi. Hazreti Hamza dayanamadı, kendinden gecip yere duştu.
Bu turden meleklerle goruşme şeklinde meydana gelen hadiseler cokca vuku bulmuştur.
Meleklerin Mucizeleri
Dini Bilgiler0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Meleklerin Mucizeleri
-
13-09-2019, 10:02:56