Tevhid Hatmi Fazileti nedir
Kelime-i Tevhid Hatmi Fazileti nedir
Kelime-i Tevhid Hatmi Fazileti
Bir kimse, kendisi veya başkası icin yetmiş bin adet kelime-i tevhîd (kelime-i tayyibe) okursa, gunahları afv olur.
(Hadîs-i Şerîf-MakÂmÂt-ı Mazhariyye)
Hatm-i tehlîl yapıp, sevabını olulerin ruhlarına hediye etmek cok faydalıdır.
İmam RabbÂnî Ahmed Farukî
MazhÂr-ı CÂn-ı CÂnÂn Hazretleri, bir kadının kabri yanına oturmuştu. Kabre yuzunu donup, hatırına başka bir şey getirmeyip; yalnız onu duşundu.
Bu mezarda Cehennem ateşi var. Kadının imanlı olmasından şuphe ediyorum. Ruhuna, hatm-i tehlîl sevabı bağışlayacağım. İmanı varsa, afv olur buyurdu. Hatm-i tehlilin sevabını bağışladıktan sonra; Elhamdulillah imanı varmış, kelime-i tayyibe tesirini gosterip azabtan kurtuldu buyurdu.
Abdullah-ı Dehlevî kuddise sırruhul-azîz
ŞeyhulislÂm Kemalpaşazade kuddise sırruhul-azîzin (d.1468-h.y.t. 15 Nisan 1534) vasiyetnÂmesi bize Hakka yuruyen bir muslumana yapılması gereken son vazifeyi ve 70 bin kelime-i tevhidin gerekli olduğunu acıklayan cok guzel bir ornektir.
Bismillahirrahmanirrahim
el-Hamdulillahi Rabbil-Âlemîn, ves-salÂtu ves-selÂ-mu al seyyidin Muhammedin ve Âlini ve sahbihi ecmaîn.
Haza m evs bihi Ahmed b.Suleyman b. Kemal evs ve huve yeşhedu en l İlÂhe İllallÂh ve enne Muhammeden abduhu ve rasûluh. Ve ennes-sÂate Âtiyetun l raybe fih ve ennallahe yebasu men fi1-kubûr.
Bismillahirrahmanirrahim
Hamd Âlemlerin Rabbi olan Allah TeÂlÂyadır. Salat ve selam Efendimiz Muhammede, Âline ve ashabının (radiyallÂhu anhum) hepsine olsun
Bu vasiyet Ahmed b.Suleyman b. Kemalin vasiyetidir. O şehadet eder ve derki;
Eşhedu en l ilahe illallah ve enne Muhammeden abduhu ve rasûluh.
Kıyamet vakti de gelecektir; bunda şuphe yoktur. Ve Allah TeÂl kabirlerdeki kimseleri diriltip kaldıracaktır. (Hac,7)
Sonra, vasiyet ederim ki, hastalandığımda sunnet uzere kıbleye teveccuh ettireler. Bir kimse yanımda teennî ile ve tefekkur ile Kuran-ı Kerim okuya ve kelime-i şehadeti tekrar edeler. Ruhum kabz olunca ondort kimse tesbih cevirip yetmiş bin kerre l ilahe illallah soyleyip sevabını bana bağışlayalar. Ol kimselere bin akca sadaka vereler. Ve dahi salihlerden hic cenaze yıkamamış bir kimse benim cenazemi yuya. Dahi yunarken su salÂsın etmeyeler. Ve her camide sala verdirmeyeler, Sultan Muhammed Camiinde sala verdirmek kifayet ider. Ve dahi yunurken cehr ile zikretmeyeler. Ve iş tamamlanınca şohret etmeyip sunnet uzre olmayanı terk edup dervişane gotureler. Kabrim muslimîn kabristanında yol uzerinde bir yuksekce bir yerde kazalar, uzerin yuksek yapmayalar, alÂmet icin yonulmadık taş dikeler. Defnolduğumda uzerimde cuz okutmayalar, az bir aşır Kuran-ı Kerim olur. (hic okumayalar) Ve kurban itmeyeler, fukaraya akce dağıtalar. Ve salihlerden bazı kimselere bir miktar akce vereler, onlar varıp halvetlerinde hatm-i KurÂn-ı şerif ideler. Ve yedi gune değin ruhum icun yemek pişireler. Ve yedi gun kabirde bekleyip dua ve tesbih ideler, bu kişilere on bin akce harcıyalar. Ve hac icun dahi beş bin akce vasiyet ettim, bir kimseye verip hac ettireler. Vasiyetumi kabul edip yerine getireler.
alıntı
Kelime-i Tevhid Hatmi Fazileti
Dini Bilgiler0 Mesaj
●37 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Kelime-i Tevhid Hatmi Fazileti
-
13-09-2019, 10:02:51