Hz. İbrahim kac yaşında vefaat etti
Hz. İbrahimin olduğundeki yaşı
Bir gun evden gelince evinde birisinin oldugunu gordu. Bu misafir Azrail aleyhisselam idi. Ibrahim aleyhisselam :'Seni iceriye kim birakti' dedi. O da:'Buranin sahibi' diye cevap verince, Halilallah:'Buranin sÂhibi benim ve ben seni iceriye birakmadim' dedi. Azrail aleyhisselamin: 'Beni buraya buranin ve her seyin sahibi birakti' demesi uzerine Ibrahim aleyhisselam bu misafirin bir melek oldugunu anladi. Kimsin diye sordu ve AzrÂil aleyhisselamin oldugunu ogrendi. Ibrahim aleyhisselam ona: "ZiyÂrete mi geldin ? Ruhumu almaya mi ?" buyurdu."Eger izin verirsen ruhunu almaya!" diye cevap verdi. Hz. Ibrahim de : "Dost dostun canini alir mi ?" deyince, "YÂ Ibrahim bunu Allah'a sorayim" buyurdu. AzrÂil aleyhisselam hemen gidip geldi ve Allahu TeÂlÂ: " Dost dosta kavusmak istemez mi ?" buyurdu dedi. Halilallah bunu isitince: "Cabuk gel kardesim, hemen canimi cÂnÂna kavustur, benim icin bundan daha buyuk bir mujde olamaz" buyurdu ve ruhunu teslim etti . Ibrahim aleyhisselam Kudus civarinda Habrun kasabasinda bir magaraya defn edildi. Bu kasaba Halilurrahman olarak bilinmektedir . En meshur camisi de « Halilurrahaman » camisidir. Su anda Israilogullarinin elinde bulunup Hebron olarak bilinmektedir .
Hz. İbrahim'in Vefatı
Dini Bilgiler0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Hz. İbrahim'in Vefatı
-
13-09-2019, 09:20:15