Cehennem Hakkında Bilgi
Cehennem ahirette kÂfirlerin sonsuz, Muslumanlardan gunahkÂr olanların da gunahları kadar kalıp azÂb gorecekleri yerdir. Kur'an-ı Kerim'de inanan ve guzel amel işleyen kimselere cennet vadedildiği gibi el-Kehf 18/107 kafir ve gunahkar kimselere de Cehennem vadedilmiştir. Kafir, munafık ve muşrikler cehennemde ebedi kalırlar, orada olmezler ve azabları hafifletilmez. tovbe etmeden gunahkar olarak olen ve Allah'ın kendilerini affetmediği mu'minler ise cehennemde, ebedi kalmazlar. Kendilerine gunahları kadar azap edilir. Sonra oradan kurtulup Cennete girerler ve orada ebedi kalırlar. Alauddin abidin, el-Hediyetu'l-Alaiyye, 468
Cehennem nasıl bir şeydir?
2573- Abdullah b. Mesûd (r.a.)den rivÂyete gore, Rasûlullah (s.a.v.) şoyle buyurdu: O kıyamet gunu Cehennem getirilecek ve onun yetmiş bin bağı olacak ve herbir bağı ile beraber o bağdan ceken yetmiş bin melek olacaktır. (Muslim, Cennet: 17)
Abdullah diyor ki: Sevrî bu hadisi merfu olmaksızın rivÂyet ediyor Abd b. Humeyd, Abdulmelik b. Omer ve Ebû Âmir el Akadî vasıtasıyla SûfyÂndan, Âla b. Halidden aynı senedle merfu olomaksızın bir benzerini rivÂyet etmiştir.
2574- Ebû Hureyre (r.a.)den rivÂyete gore, Rasûlullah (s.a.v.) şoyle buyurmuştur: Kıyamet gunu Cehennemden bir gurup yaratık cıkacaktır ki onun goren iki gozu işiten iki kulağı ve konuşan bir dili olacaktır ve şoyle diyecektir: Ben uc kişiye vekil tayin edildim, her inatcı zorbaya, Allah ile birlikte başkalarına ilahlık yakıştıranlara, resim ve heykel yapanlara. (Musned: 8076)
Bu konuda Ebû Saîd (r.a.)den de hadis rivÂyet edilmiştir.
Tirmizî: Bu hadis hasen garib sahihtir.
Bazıları Ameşden, Atıyyeden, Ebû Saîdden bu hadisin bir benzerini rivÂyet etmişlerdir. Eşas b. Sevvar, Atıyyeden ve Ebû Saîd el Hudrîden bir benzerini rivÂyet etmiştir.
Cehennem İle İlgili Bilgiler
Dini Bilgiler0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Cehennem İle İlgili Bilgiler
-
13-09-2019, 08:34:49