Mardin'in Derik ilcesinde 24 Ağustos 2015 tarihinde ağabeyinin duğunu icin izne gelen ve duğun konvoyunda PKK'lı teroristler tarafından belediye aracı ile kacırıldığını kaydeden baba Şehmuz ve anne Emine Kaya, cocuklarını PKK'lı teroristlerin elinden kurtarmak icin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı onunde oturma eylemine katılma kararı aldı.
İhlas Haber Ajansı muhabirine konuşan Baba Şehmuz Kaya, kendilerinin de Kurt olduklarını ve 9 cocuğunu devlete faydalı bir insan olması icin okuttuklarını, bu nedenle PKK'nın hedefinde olduklarını aktardı.
[h=3]“Devletin yanında olduğu icin kacırdılar”[/h] Oğlunun devlet gorevlisi olduğunu kaydeden baba Şehmuz Kaya, “Benim oğlum devlet gorevlisiydi. 2015'te Lice kırsalında BDP'nin adamları Lice kırsalında yol kesiyordu. Akşam 18.00'dan sabah 06.00'a kadar yol kesiyorlardı. Kardeşinin duğununden donuyordu. Yol kesmişlerdi. Etrafını cevirmişlerdi kacma imkanı kalmamıştı. PKK'lıların yuzleri acıktı. Orada belediye arabası ile bindirerek oğlumu aldılar” dedi.
[h=3]“HDP Kurtlerin hakkını savunmuyor”[/h] Hacire annenin cocuğunu istediğini ve kurtardığını kaydeden baba Kaya, “Bizim oğlumuzun kacırılması 5'inci senesine girdi. İnşallah bizde diğer aileleri ile birlikte cocuğumuzu kurtaracağız. Bircok ilden yaklaşık 15 aile var. 7 sulalem Mardinli ve Kurt'um. Eşim tek kelime Turkce bilmiyor. HDP Kurtlerin hakkını savunmuyor. HDP diyor ki bu gencleri dağa cıkarın olsun bize oy coğalsın. HDP bu işi yapıyor” diye konuştu.
[h=3]“Ahmet Turk'un terorle bağlantısı var”[/h] Ahmet Turk'un terorle bağlantısının olduğunu savunan Kaya, “Ahmet Turk gelsin beni oldursun. Oğlum gittikten sonra Ahmet Turk'ten mi korkacağım. Oğlum kacırıldıktan sonra Ahmet Turk'le goruşmeye gittim beni iceri almadı. Koy muhtarı yeğeni vardı muhtar gulduler. Biz resmiyiz dediler. Cocuğumu verin cocuklarımın hepsi okumuş. Ne istiyorsun bizden. 3'u oğretmen, diğerleri, memur, ikisi lise mezunu. Millet dağa cıksın. Sen Kurtler icin mi calışıyorsun, Kurtlere ne vermişsin? Bak annesi oluyor, ben de oluyorum. Benim yaşımda hangi insan bu hale gelmiştir” şeklinde konuştu.
[h=3]“İmamoğlu terorist yok diyorsa benim cocuğumu getirsin”[/h] CHP'li İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Diyarbakır ziyaretini de sert sozlerle eleştiren Baba Şehmus Kaya, “İmamoğlu kendi kendine hava atıyor. Birileri devlet duşmanı olsun ona oy cıksın. Millet birbirini vursun bana oy cıksın. Diyor ki terorist yok o zaman İmamoğlu, benim cocuğumu o zaman getirsin, hani nerede? Benim gibi yuzlerce insan var. O zaman İmamoğlu getirsin. Hani nerede. 5 senedir ben oğlumu gormedim” dedi.
[h=3]“HDP cocuğumu devletle pazarlık icin kullanıyor”[/h] Baba Kaya Meclise gittiğini HDP'nin cocuğunu devletle pazarlık icin kullandığını ileri surerek, “Ben 6-7 sefer meclise gittim. Tum partilerle goruştuk. Selahattin Demirtaş ile de goruştuk. HDP diyor buradadır. Kapıdan cıkıyor devletten bir şeyler istiyor. Cocuğumu vermek icin. Ben buradan sesleniyorum. Biz burada Kurt'uz ve Kurt kardeşlerim 300 senedir 7 sulalem Mardin'den gecmiş. 9 cocuğumda okumuş bende emekliyim. Ama bizde insanlar dağa cıksın ona buna kurşun sıkmaması olmaz. Oğlumu bıraksınlar madem sen Kurt'sun oğlumu kacırma oldurme. Ne yapmış oğlum adam okumuş ekmeğini kazanıyor” diye konuştu.
Anne Emine Kaya ise oğlunun koz olarak kullanıldığını kaydederek, “Bunların amacı Kurdistan, Kurtler değil. Biz burada huzurla yaşıyoruz. Hangi Turk gelip malımızı bizden alıyor. Biz burada iyiyiz. Bunların başka ortakları var. Bunların hesapları başka” şeklinde konuştu.
Beril Solmuşgul