Mahsun Kırmızıgul'un ikinci filmi 'Guneşi Gordum', perşembe gunu gosterime girecek.Turkiye'nin son 25 yılına mal olan teror sorununa ve bolgedeki goc olaylarına odaklanan film izleyenleri gozyaşına boğuyor
Muzikleri, etkileyici konusu ve goruntuleriyle dikkat ceken filmde terorun yanı sıra otekileştirme, insan kacakcılığı, tore gibi konulara da değiniliyor.
Kırmızıgul'un yonetmen, senarist ve oyuncu olarak karşımıza cıktığı Guneşi Gordum, dun sabah G-Mall Macka Cinebonus sinemalarında basına gosterildi. Salonun cıkışında bazı sinema eleştirmenleri ve gazetecilerin gozyaşlarını tutamadığı gozlendi. Kırmızıgul, 2. filmini yapmanın heyecanını taşıyordu. "Filmi cektiğimiz yerde 70 haneden 65'i teror sebebiyle boşaltılmıştı. Bu sorun ulkemiz insanına buyuk acılar yaşattığı gibi cok fazla enerji ve emek kaybına da sebep oldu." sozleriyle izlenimlerini anlattı. Eleştirmenler de anlatılan konunun onemine işaret etti. Cok fazla şey soylemek istediği icin senaryonun bazen dağıldığı gozlense de yapılan eleştiriler yerli yerine oturuyordu. Guneşi Gordum, akşam da gala gosterimi yaptı. İstinye Park AVM Sinemaları'ndaki galaya sinema, muzik ve medya dunyasından cok sayıda unlu sima katıldı. Biletleri bir suredir satışta olan film, alışılageldiği gibi cuma değil perşembe gunu vizyona girecek.
Mahsun'da Yılmaz Guney damarı goruyorum
Atilla Dorsay (Sinema Yazarları Derneği Onursal Başkanı): Beyaz Melek daha butunluklu bir filmdi. Burada cok şey soylemek istediği icin konu biraz dağınık ilerliyor. Ama ele aldığı konu cok onemli. Bazı sahneler, filmin dramatize ağırlığını artırıyor. Onemli şeyler soyluyor. Mahsun'da Yılmaz Guney damarı goruyorum.
Sadi Cilingir (Sinema eleştirmeni): Birlik ve beraberliği vurgulayan onemli bir film. Terore karşı onemli bir cozum sunuyor: Bu sorunu ancak birlikte cozebiliriz. Ve filmin sonunda umut var.
Esin Kucuktepepınar (Sinema eleştirmeni): Bu tur konuları anlatan filmler cok az, film bu yonuyle onemli. Senaryo cok dağılsa da onemli şeyler anlatmaya calışıyor. Tek handikabı, cok şey soylemeye calışması olmuş. Burak Goral (Kanal D Home Video Genel Yayın Yonetmeni): Beyaz Melek'ten daha başarılı buldum. Teror sorunundan yola cıkarak cok fazla şey anlatmaya calışmış. Filme bağlanıp karakterlerle iletişim kurabiliyorsunuz. Devlete eleştiri getirmeyi de ihmal etmemiş.
http://www.zaman.com.tr/haber.do?hab...yasim-sel-oldu
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Dizi - Film - Sanat Forumu
- Sinema
- 'Guneşi Gordum' gozyaşlarım sel oldu...
-
13-09-2019, 01:28:24