Hakan Şukur, Fethullah Gulen hakkında konuştu.
İSTANBUL millet vekili Hakan şukur
AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şukur, Fethullah Gulen'in hizmetlerinin takdirle karşılanması gerektiğini belirterek, "Hizmetleri takdirle karşılanması gereken bir insanın yaşadıkları, ona bakış acımı daha da saygın ve sevgi dolu bir hale getiriyor" dedi.
Şukur, "Değerlerim ve inancım noktasında kendisini değerli buluyorum, bunu soylemekten de hicbir zaman sakınmadım" dedi.
"Dunun futbolcusu, bugunun siyasetcisi" Şukur, Fethullah Gulen'e yakınlığına yonelik yapılan yorumlara acıklık getirdi.
Şukur'e yoneltilen sorular ve yanıtları şoyle:
Soru: Spor camiasından gelerek siyasete atıldınız. Bu konudaki duşuncelerinizi alabilir miyim?
İlkemiz, yaptığımız her işte hizmet etmek, topluma ornek insan olabilmek. Bu anlamda doğru bir model olabilmişim ki AK Parti'nin, Sayın Başbakanımızın teklifi ve teveccuhuyle Meclis bunyesinde bulunmaya başladım. İnşallah olumlu hizmetler yapmaya calışacağım. Sporcu Hamza Yerlikaya'dan sonra buralara gelmek gurur verici.
Soru: Milletvekili olmadan once duşunduğunuz siyaset ile milletvekili olduktan sonra siyaset arasında fark var mı?
Aslında beklentilerimin karşılığını da alıyorum, hic beklemediğim şeyler de oluyor. Turkiye'nin guclendiği ama bu gucluluğunun aşağı cekilmek icin cok farklı cabaların da olduğu bir donemdeyiz. Ulkedeki buyuk değişimi gorebiliyorum. Gecmişle bugun arasında bir kıyaslama yaparsak, zaten partimizin aldığı oy oranı ile de doğru orantılı yukselen bir grafik var. Sayın Başbakanımızla bir hukukumuz var. AK Parti Milletvekili gibi değil de daha cok duyarlı, toplumda bir cok farklı goruşe yer veren ve hepsini kapsayacak şekilde milletvekilliği yapmak istiyorum.
Soru: Milletvekili secilince cevrenizden, spor camiasından "oncelikle şunu gundeme getirmelisin" denilen bir konu oldu mu?
Ben butun sorunlarını biliyorum. Futbol Federasyonu ve kuluplerimiz ozerk. Bu bunye icerisinde bazı şeylere cozum bulmak hakikaten cok zor. Şikayet etmek, sorunu cozmek demek değil.
"Oyle bir tercih yapmak doğru olmaz"
Soru: Futbol mu siyaset mi dersek hangisini tercih edersiniz?
Oyle bir tercih yapmak doğru olmaz. Futbolu doya doya, buyuk keyifler alarak ve başarılar elde ederek yaşadım. Takım başarısı olarak da bireysel başarı olarak da cok şeyler yaşadım. Burayı da bir takım olarak gorursek, başarılı bir takımdayım, AK Parti bunyesinde olmaktan mutluyum. Bu başarıyı daha da yukarılara cıkarmak icin buradayım, elimden geleni yapacağım. Futbol ile burası arasında inanılmaz derecede paralellik gosteren şeyler var. Siyaseti de iyi anlayabileceğimi duşunuyorum.
Soru: Meclisin Futbol takımında da oynuyorsunuz. Takım arkadaşlarınıza taktik veriyor musunuz?
Taktik değil de futbolun gerekli sistemlerini zaman zaman anlatmaya calışıyorum. Ama hepsi futbolu bilen tecrubeli arkadaşlar.
"Başbakan cok iyi bir futbolcu"
Soru: Sayın Başbakan da genclik yıllarında futbol oynamış. Başbakanın futbolculuğunu nasıl buluyorsunuz, onunla mac yapmak ister misiniz?
Cok iyi bir futbolcu. Devlet Başkanlarıyla yaptığı macta da o yeteneklerini gosterdi. Saha goruşu, yani Turkiye'yi, dunyayı bir saha olarak gorurseniz, futbolun ona bugunku başarısında cok şey kattığını duşunuyorum. Oradan yola cıkarak kendimin de verimli olacağını duşunuyorum. İstanbul Belediye başkanlığı doneminde Sayın Başbakanla cok mac yaptım. Sosyal etkinliklerde beni yanında gormek istiyordu.
"Genel Başkanıma buyuk bir hayranlık duyuyorum"
Soru: Ornek aldığınız, saygı duyduğunuz bir kanaat onderi var mı?
Genel Başkanıma hem insani hem siyasi olarak buyuk bir hayranlık duyuyorum. Cok değerli bir buyuğum, cok duygusal ama lider ozellikleri taşıyan, bazı şeyleri yarasına tuz basıp icine atan birisi.
Soru: Nikah şahidiniz de olan Fethullah Gulen ile olan yakınlığınız hep tartışıldı. Buna ilişkin bir şey soylemek ister misiniz?
Hizmetleri takdirle karşılanması gereken bir insanın yaşadıkları, ona bakış acımı daha da saygın ve sevgi dolu bir hale getiriyor. Cunku, dunya uzerinde Turkceyi, Turkiye'yi iyi bir şekilde temsil ediyor. Hele boylesine donemlerde, en ihtiyac duyduğumuz anlarda boyle bir avantajımız var. Cumhuriyet tarihi boyunca cok onemli değerler vardı ama istenilen gibi değildi. Ulkemizin her platformda, yanlış anlatılma cabası icerisinde olduğu sureclerde bununla ilgili cabalarını hep takdirle karşılamışımdır. Değerlerim ve inancım noktasında kendisini değerli buluyorum, bunu soylemekten de hic bir zaman sakınmadım.