İzlenme rekorları kıran Harry Potter filminin başrol oyuncusu Daniel Radcliffe, dyspraxia (hareket planlama bozukluğu) hastası olduğunu acıkladı.

Hollywood'un en cok kazanan genc oyuncular listesinde ilk sıralarda yer alan Radcliffe yaptığı acıklamada, zaman zaman ayakkabısını bile bağlayamadığını soyledi.

Beyninin "amaclı hareketleri kontrol etmesinde bozukluk" olduğunu soyleyen Radcliffe, hastalığa yakalanmasının bir nedeni olmadığını, herkesin bu hastalığa yakalanma ihtimali olduğunu dile getirdi.

Genc oyuncu hastalığın, insanın oğrenme yetisini de etkilediğini, yazı yazamadığını ve bu yuzden okul notlarının son donemde cok kotu olduğunu belirtti. Radcliffe, "Okulum, notlarım copluğe dondu" diye konuştu.

'NEDEN BEN DİYE SORDUM'

Genc oyuncunun, hastalığının ilerlemesi durumunda yurumekte bile zorlanması soz konusu.

Hareketlerini planlamada cok zorlandığını soyleyen Radcliffe "Hastalığımı ilk oğrendiğimde 'neden ben' diye sormadan edemedim" dedi.

Oyuncunun sozcusu ise "Cok zor bir donem geciriyor. Ancak şu anda hastalığın ilk aşamasında" diye konuştu.

Bizde Allah'tan Harry Potter'a şifa diliyoruz