Brad Pitt : Tyler Durden
Edward Norton : Jack
Tyler
''SİZLER OZEL DEĞİLSİNİZ. SİZLER GUZEL YA DA EŞİ OLMAYAN KAR TANELERİ DEĞİLSİNİZ. SİZLER HERKES GİBİ CURUYEN ORGANİK MADDELERSİNİZ "
Tyler
''sizler işiniz değilsiniz, sizler paranız kadar değilsiniz, bindiğiniz araba değilsiniz, kredi kartlarınızın limiti değilsiniz.sizler ic camaşırı değilsiniz. sizler dunyanın dans edip, şarkı soyleyen pisliklersiniz.''
Jack'in, bob'un kollarında ağladığı sahne de anlatıcı
''ozgurluğu buldum. umidin kaybolması ozgurluk demek.''
Jack, losemili hastalar grubunda, anlatıcı
''ben bu dunyanın etrafında kalabalık oluşturduğu kucuk bir merkeziyim.''
losemili hastalar grubunda, jack
''insanlar oleceğini duyunca, seni gercekten dinliyorlar.''
Ucakta tyler, jack'e soruyor
''işine yarıyor mu? akıllı olmak...''
Tyler
''biz tuketiciyiz. tutkulu bir yaşam tarzının yan urunleriyiz. cinayet, suc, fakirlik bunlar beni ilgilendirmiyor. benim icin onemli olan magazin dergileri. beş yuz kanallı televizyon, ic camaşırımda kimin adının yazdığı...''
Tyler
''sahip oldukların, sonunda sana sahip oluyorlar.''
Anlatıcı
''kimse gorduğunu bilmiyor, ama goruyor.''
Tyler
''biz kadınlar tarafından buyutulmuş bir erkek nesliyiz. başka bir kadının aradığımız şey olduğunu hic sanmıyorum.''
Tyler
'' 'mulkumu yok ederek beni ozgur kılan kişi, kendimi bulmama sağladı' de. 'medeniyetin gittiği bu yonde, maddi eşyaların onemini reddediyorum.' ''
Tyler
''babalarımız bizler icin birer tanrı modelidir. eğer babalarımız bizi terkettiyse, nasıl tanrı olurlar? tanrının senden hic hoşlanmadığı olasılığını duşunmelisin. o seni hic istemedi. hatta buyuk olasılıkla senden nefret ediyordur. bu başına gelebilecek en kotu şey değil. ona ihtiyacımız yok. lanetinin affedilmesini boş ver. biz tanrının istenmeyen cocuklarıyız.''
Tyler
''once teslim olmalısın. her şeyden once korkmayı bırakıp, bir gun oleceğini kabullenmelisin. sadece her şeyi kaybettikten sonra ozgur kalabiliriz.''
Tyler
''burada, yaşayan en guclu ve en zeki erkekleri goruyorum.butun bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor, ya da beyaz yakalı kole olmuş. reklamlar yuzunden araba ve kıyafet peşinde... nefret ettiğimiz işlerde calışıp, gereksiz şeyler alıyoruz.''
Tyler
''bizler tarihin ortanca cocuklarıyız. bir amacımız ya da yerimiz yok. ne buyuk savaşı yaşadık, ne de buyuk buhranı. bizim savaşımız ruhani bir savaş. en buyuk buhranımız hayatlarımız.televizyonla buyurken milyoner film yıldızı ya da rock yıldızı olacağımıza inandık, ama olmayacağız. bunu yavaş yavaş oğreniyoruz. ve bu yuzden cok kızgınız.''
Jack,tyler a neden marla ile ilgilendiğini sorar;
''tyler: en azından o dibe vurmaya calışıyor.
jack: bende calışıyorum
tyler: hadi ama... popona tuy takmak seni tavuk yapmaz....''
Tyler
''peşinde olduğun insanlar, muhtac olduğun kişiler. yemeklerinizi pişiriyoruz, copunuzu topluyoruz, telefonlarınızı bağlıyoruz, ambulanslarınızı suruyoruz. uykunuzda sizi koruyoruz. o yuzden bizimle oyun oynama.''
Anlatıcı
''elime tufek alıp, turunu korumak icin ciftleşmeyen her pandayı vurmak istiyordum. petrol tankerlerini acıp, goremeyeceğim fransız sahillerini kirletmek istiyordum. duman solumak istiyordum.''
Anlatıcı
''yapayalnızım. babam beni terk etti. tyler beni terk etti. ben jack’in kırık kalbiyim.''
Bu filmi izlemeyenler 2 repliği okumasın !!!
Tyler
''hayatını değiştirmek istedin. bunu kendin yapamıyordun. olmak istediğin her şey oldum. yani ben. gorunmek istediğin gibi gorunuyor, istediğin gibi sevişiyorum ve asıl onemlisi senin olmadığın kadar ozgurum.
Tyler
''insanlar bunu her gun yapıyor. kendileri ile konuşuyorlar. hayallerindeki gibi olmak istiyorlar, cesaretleri olmadığı icin bunu yapamıyorlar. sen hala mucadele ettiğin icin bazen kendine donuşuyorsun. başka zamanlarda beni izlediğini hayal ediyorsun. yavaş yavaş kendini bırakıyorsun, tyler durden olmaya''
Yeni replikler [ edit ]
*** Uyuyup olduğunuz yer dışında, bambaşka bir yerde uyanırsanız, farklı biri olarak uyanabilir misiniz?
*** Bu senin yaşamın ve her gecen dakika sona eriyor.
*** Sadece felaket sonrası diriltmiş olacak bizi.
*** Burada yaşayan en guclu ve en zeki erkekleri goruyorum. Bu potansiyeli goruyorum ve hepsi heba oluyor. Lanet olsun, butun bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor, ya da beyaz yakalı kole olmuş. Reklamlar yuzunden araba ve kıyafet peşinde. Nefret ettiğimiz işlerde calışıp gereksiz şeyler alıyoruz.
*** Bizler tarihin ortanca cocuklarıyız. Bir amacımız ya da yerimiz yok, ne buyuk savaşı yaşadık ne de buyuk buhranı. Bizim savaşımız ruhani bir savaş, en buyuk buhranımız hayatlarımız.
*** Televizyonla buyurken, milyoner film yıldızı ya da rock yıldızı olacağımıza inandık, ama olmayacağız. Bunu yavaş yavaş oğreniyoruz ve o yuzden cok cok kızgınız.
*** Hayır, değil. Eğer hic kavga etmemişsen kendini tanıman ne kadar mumkun? Hic bir yara izim olmadan olmek istemiyorum.
*** Tum umudunuzu kaybetmek ozgurluktur.
*** Her şeyden once korkmayı bırakıp bir gun oleceğini kabullenmelisin.
*** Sadece her şeyi kaybettikten sonra ozgur kalabiliriz.
*** Tebrikler.. Dibe vurmaya biraz daha yaklaştın.
*** Kıcına tuy takmak seni tavuk yapmaz.
*** Sizler işiniz değilsiniz... Sizler paranız kadar değilsiniz... Bindiğiniz araba değilsiniz... Kredi kartlarınızın limiti değilsiniz... Sizler ic camaşırı değilsiniz.. Sizler dunyanın şarkı soyleyip dans eden pisliklerisiniz..Hepimiz aynı pisliğin lacivertleriyiz...
*** Kendini geliştirmek masturbasyondur, kendini yıkmak ise asıl soruların cevabı.
*** İnsanlar bunu her gun yapıyor. Kendileriyle konuşuyor, hayallerindeki gibi olmak istiyorlar. Ama cesaretleri olmadığı icin eyleme gecmiyorlar.
*** Tanrının ya duşmanı ya da hicbir şeyi olacak olsan, hangisini secerdin?
*** Biliyorsun ki, prezervatif neslimizin kristal ayakkabısı. Bir yabancı ile tanıştığında, geciriveriyorsun onu. Butun gece dans ediyorsun, sonra da atıveriyorsun. Prezervatifi kastediyorum, yabancıyı değil.
*** Hayvan Kontrol Merkezi gidilecek en iyi yer. İnsanların sevip, sonra da atıverdikleri kucuk kopekciklerin, kedi yavrularının, hatta yaşlı hayvanların ilgini cekmek icin hoplayıp zıpladıkları bir yer, cunku uc gun sonra aşırı dozda sodyum fenobarbital verilip, buyuk hayvan fırınına gidecekler.
*** Sizler ozel değilsiniz,
Sizler guzel ya da eşi benzeri olmayan
Kar tanesi de değilsiniz,
Sizler işiniz değilsiniz,
Sizler paranız kadar değilsiniz,
Bindiğiniz araba değilsiniz,
Kredi kartlarınızın limiti değilsiniz,
Sizler ic camaşırı değilsiniz,
Sizler her şey gibi curuyen birer organik maddesiniz...
Bizler bu dunyanın şarkı soyleyip dans eden yeri geldiğinde dalga gecen yeri geldiğinde gulup gecen pislikleriyiz
*** Elime bir tufek alıp, turunu korumak icin ciftleşmeyen her pandayı vurmak istiyorum, petrol tankerlerini acıp hic gormeyeceğim fransız sahillerini kirletmek istiyorum. DUMAN SOLUMAK İSTİYORUM. gercekten...
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Dizi - Film - Sanat Forumu
- Sinema
- Dovuş Klubu muhteşem replikleri
-
13-09-2019, 03:58:24