Adam bir akşam vakti hanımına:
-Yarın yağmur yağarsa evdeyim.Yok eğer yağmazsa tarlaya gidip cift sureceğim demiş.
Hanımı:
-İnşallah soyle bey inşallah.
Adam:
-Ne inşallahı hanım,bunun inşallahı maşallahı mı var.Zira ortada iki secenek var,bir ucuncusu yok ki,dedim ya,yağarsa evdeyim,yağmazsa tarladayım, der.
Hasılı hanımı,sen yinede inşallah de,bakalım sabah ola hayr ola diye,ne kadar ısrar etsede,Adam inadına demez inşallah.
Neysee,Sabah olur,hava acık ve gayet guzeldir.Bizim ki hazırlanır ve yola cıkar.Derken olan olur.
Şoyleki:
O gece bir cinayet işlenmiş ve her yerde faili aranıyormuş.
Tam o sırada bizimkinin etrafı sarılır ve hic bir yere gidemezsin derler.
Zira cizilen robot resim onunkinin tıpatıp aynısı.
Her ne kadar ben masumum bu işte bir karışıklık var dese de kar etmez ve iceri alınır.
Sorgu sual derken hasılı sabaha kadar adam ecel terleri doker.
Yorucu,bir o kadar da meşakkatli gecen bir geceden sonra,gelen bir haberle,gercek failin yakalandığı ve sucsuz olan bu adamın da derhal serbest bırakılması şeklinde anons yapılr.Ve adam serbest bırakılır.
Adam,Başına gelen bunca aksilikten sonra iyice yıkılmış,guc takatı kesilmiş,iki buklum olmuş bir halde Evinin kapısını calar.Hanımı,
-KİM O ? diye seslenince,Adam:
-"AC KAPIYI AC HANIM.İNŞALLAH GELEN BENİM."der.
Resulullah efendimize; Ruh, Eshab-ı Kehf ve Zulkarneynden sorulunca; (Yarın gelin, haber vereyim) buyurmuş, inşallah demeyi unutmuştu. Bu sebeple birkac gun Resulullaha vahiy gelmedi. Sonra şu mealdeki Âyet-i kerime nazil oldu:
(İnşallah demeden hicbir şeyi yarın yapacağım deme!) [Kehf 23, 24]
Peygamberler gunah işlemez. Bunun gibi hareketlerine zelle denir
Dikkat edenlerden oluruz inşaALLah
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Ac Kapıyı Hanım İnşallah Ben Geldim...
-
13-09-2019, 03:25:21