Adamın biri her zaman yaptığı gibi sac ve sakal traşı olmak icin berbere gitti.Onunla ilgilenen berberle guzel bir sohbete başladılar. Değişik konular uzerine konuştular. Birden Allah ile ilgili bir konu acıldı...
Berber:Bak adamım ben senin soylediğin gibi Allahın varlığına inanmıyorum..
Adam:Peki neden boyle diyorsun...
Berber:Bunu acıklamak cok kolay bunu gormek icin dışarıya cıkmalısın lutfen bana soylermisin eğer Allah var olsaydı bu kadar cok sorunlu, sıkıntılı, hasta insan olurmuydu? terkedilmiş cocuklar olurmuydu? Allah olsaydı kimse acı cektirmez birbirini uzmezdi Allah olsaydı bunların olmasına izin vereceğini sanmıyorum...
Adam bir an durdu ve duşundu ama gereksiz bir tartışmaya girmek istemediği icin cevap vermedi...Berber işini bitirdikten sonra adam dışarıya cıktı..Tam o anda caddede uzun saclı ve sakallı bir adam gordu adam bu kadar dağınık gorunduğune gore belliki tıraş olmayalı uzun sure gecmişti. Adam berberin dukkanına geri dondu..
Adam:Biliyormusun ne var bence berber diye birşey yok
Berber:Bu nasıl olabilirki ben buradayım ve bir berberim
Adam:Hayır yok..Cunku olsaydı caddede yuruyen sacı sakalı birbirine karışmış insanlar olmazdı
Berber:Hmmm berber diye birşey var ama o insanlar bana gelmiyorsa ben ne yapabilirim ki_?
Adam:Kesinlikle doğru..! Puf noktası bu..! Allah var ve insanlar ona gitmiyorsa bu gitmeyenlerin tercihi işte dunyada bu kadar acı ve keder olmasının nedenide bu...!

Verilmişsse ozur dilerim...