Rivayete gore zaatın biri ulu bir dağın eteklerinde tek başına yaşarmış; bu kişinin tek muradı Allah rızasını kazanabilmek ve peygamber efendimizin şefaatine nail olabilmekmiş.. Bu er kişi hicbir ibadetini kacırmaz; namazında niyazında kendi yettiğince takvasında Allah inancını ve İslamı dolu dolu yaşarmış.. O kadar bağlıymışki tum gununu maneviyat ile gecirip boş vakitlerinde gundelik işlerle uğraşırmış.. Birgun yaşadığı bolgede kış oyle bir gelmiş ki ateşi yaksan donar; zaat bunu gorunce kafasına yarın iyice bir calı cırpı toplayıp odun kırmayı koymuş.. Kışın aşırı sert olması kendisini zorunlu olarak eve kapatacağından bu birazda kendisini mutlu etmiş.. Ertesi gun ibadetlerinden ayırdığı vakitlerin tamamında odun toplamış ve gece bastığında evine cekilmiş sobasını kurmuş... O sıcacık havada o tum gunun verdiği yorgunlukla bir gun sabah namazına kalkamamış vakti uyuyarak kacırmış.. Zaat gozlerini actığında durumun farkına varip omru hayatında kacırdığı ilk namaz olduğu icin ağlamaya başlamış; kalbindeki Allah sevgisi o kadar buyukmuş ki rızasını kazanamama ihtimali ile kendini gunlerce aylarca yıllarca ibadete, dualara ve bizzatı Allaha yalvarmaya tovbe etmeye adamış.. Vaka budur ya alemlerin Rabbi yuce Allah bu kulunun bu pişmanlığını cok takdir etmiş ve melekleri vasıtası ile kendisini affettiğini artık uzulmemesini ve ondan razı geldiğini belirtmiş.. Adam o kadar sevinmiş ki tovbesi kabul olduğuna ibadetini 1 iken 1000 yapmış duası 1 iken 1000 yapmış; Allahın takdirini boşa kazanmadığını tekrardan gostermiş... Gel gelelim zaat bu ibadetlerinin verdiği fiziki yorgunluktan tekrar bir sabah vaktini kacırmak uzereymiş.. Derken şiddetli bir bicimde kapı calmış; kapının gurultusunden adeta o ulu dağ sallanmış.. Zaat hemen kendini toplamış ve kapıyı acmış ve bir bakmış ki karşısında İblis..
İblis " Kalk sabah ezanı okunmak uzere" diyince zaat ruyada olduğunu duşunmuş İblis " Kendini topla bre adam haydi namazını kıl" diye tekrarlayınca hakikat olduğunu anlamış fakat dayanamamış ve İblise merakla sormuş " Yahu sen ki Allah'ın huzurundan kovulmuş,lanetlenmiş şeytan sen adamı ne zamandan beri namaza kaldırırsın?" İblis'in verdiği cevap adeta tum inananlara ışık olacak niteliktedir " Seni ben bir kez aldattım; uykunu ağırlaştırdım nefsinin onunu actım ve sabah namazını ilk kez kacırmıştın.. Fakat oyle bir utanc duyup oyle bir tovbe ettin ki O'nun (Allah) rızasını da kazandın sevgisini de; seni şimdi namaza cağırıyorum ki eğer kacırsan yine bu denli tovbe eder yine Allah'ın rızasını kazanırsın, ve ben İblis benden dolayı muradına ermeni hasetlerim"...
Guzel bir hikayedir...
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Allah'ın Rızasını Kazanmak
-
13-09-2019, 02:20:47