Ayıp Ettik
[IMG]http://img466.**************/img466/5431/ayipettikpostersonuf2.jpg[/IMG]
R.E.S.T Oyuncuları tarafından sahneye konan oyunun Yazar ve Yonetmenliğini Uğur YAĞCIOĞLU yaptı. AYIP ETTİK’de Ece USLU, Durul BAZAN, Kayra ŞENOCAK, Ali TURKOĞLU, Yasemin BALIK, Ebru KARANFİLCİ, Secil MUTLU, Barış CAKMAK ve İrfan KANGI başta olmak uzere birbirinden değerli oyuncu ve danscılar biraraya geldi. Muzik ve danslarla daha da keyifli bir atmosfere burunen oyunun muziğini Fikret ALPER, kostumlerini Oya İYBAR hazırladı.
“AYIP ETTİK” de cinsellik, erotizmden uzak, komik bir dille anlatılıyor. Ailelerin cocuklarıyla birlikte izleyebileceği bir muzikal-komedi olan oyunun konusu kısaca şoyle :
Turkiye’nin Avrupa Birliğine girebilmesi icin şartlar sunulur; bunlardan bir tanesi de orta oğretim okullarında cinsel eğitim dersleri okutulmasıdır, fakat mufredat yoktur. Cinsel Eğitim konusunda mufredatı oluşturma gorevi, gecmişlerinde iki sevgili olan fakat aldatma yuzunden ayrılmış ikilimize Ece Uslu (Leyla), Ali Turkoğlu (Bora) verilir.
Adem ile Havva’dan başlayarak gunumuze kadar kadın-erkek ilişkileri ile ilgili ceşitli orneklemelerin sunulduğu oyunda opuşmenin bulunması, ilk Turk nasıl doğdu, aldatma, yasaklı donemde yaşanan eğlenceli eşleşmeler gibi konular ele alınıyor ve kadın-erkek ilişkilerinde nereden nerelere gelindiği kahkaha dolu sahnelerle anlatılıyor.
Son donemin başarı grafiği hızla yukselen oyuncularından Durul BAZAN, oyunda Adem, Komiser ve Berk rollerinde izleyiciyi kırıp geciriyor. Adem’in cinselliği keşfetme sahnesi, 80’li donemlerin Komiseri ve kopeğini ciftleştirmek isteyen Berk rolleriyle Durul BAZAN buyuk ilgi topluyor.
Genc jenerasyon oyuncular icinde yine dikkat ceken isimler arasında yer alan Kayra ŞENOCAK ise ozellikle GAY MUHABBET TELLALI roluyle seyirciyi kahkahaya boğuyor. Mesleğini icra ederken polis tarafından yakalanarak karakola duşen Kadın Satıcısı (Kayra Şenocak)’nın, Komiser ve Devrimci ile diyalogları, seyirciye kahkaha dolu saatler gecirtiyor.
Turkiye’nin en beğenilen kadın oyuncuları arasında gosterilen Ece USLU “Leyla” roluyle seyirciye, cinselliğin keşif hikayesini anlatıyor. Havva ve Opuşmeyi bulduran kadın rollerini Yasemin Balık, Bora rolunu Ali Turkoğlu, Katarina’nın yardımcısı Paulina rolunu Ebru Karanfilci, Sevgi ve Katarina rolunu Ozge Secil MUTLU, Devrimci ve Opuşmeyi bulan adam rollerini Barış CAKMAK, karısının, seyahat donuşu bavulunda sutyen bularak yakaladığı pişkin koca Metin’i ise İrfan KANGI canlandırıyor.
arkadaşlar gittim gordum izledim inanılmaz guzel oyun,performanslar super şiddetle tavsiye ederim...
-
13-09-2019, 01:06:07