2009 İzmir Turkce Gunleri
8.İzmir Turkce Gunleri
İzmir'de Konak Belediyesi ile Dil Derneği'nin ortaklaşa duzenlediği 8. Turkce Gunleri, 26 Eylul'de başlıyor..

Turkce Gunleri'ni, dildeki bozulmalara dikkat cekmek icin duzenlediklerini belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan soyleşi, oyun, konser ve sergilerle dolu bir program hazırladıklarını, etkinlikleri okullarda surdureceklerini soyledi.

77. Dil Bayramı'yla Birlikte Kutlanacak Gunlerin Ana Teması "Dil Bilinci", Sloganı "Okudum Turkce, Yaşadım Turkce" Olarak Belirlendi.

Ege Universitesi Ataturk Kultur Merkezi yanındaki Turkce Taşı'nda yapılacak acılış toreninde, Turkce'ye Emek Odulleri verilecek. Oduller dil, konuşma, yazın İzmir ozel ve genc emek dallarında sahiplerini bulacak.

Dr. Selahattin Akcicek Eşrefpaşa Kultur Merkezi'nde "Dilim Dilim Dilim" karikatur sergisi ve Dokuz Eylul Universitesi Devlet Konservatuarı'nın "Şarkının Turkce'si" Konseriyle başlayacak etkinlikler, Başkan Tartan ve Dil Derneği İzmir Temsilcisi Bekir Yurdakul'un acılış konuşmalarıyla devam edecek.

8. Turkce Gunleri 14, 15 ve 16 Ekim tarihlerinde okullarda devam edecek. Yazarlar Gultepe, Karataş, Dokuz Eylul ve Halitbey İlkoğretim okullarıyla Ataturk, Selma Yiğitalp ve 50. Yıl liselerinde oğrencilerle buluşacak. Ayrıca hayalî Deniz Ozgokbel, Hacivat-Karagoz oyunu sergileyecek.