Turk televizyonlarında raytingler Dizilerden Yarışma Programlarına Doğru yoneliyor gibi.
Son zamanlardaBazı yarışma Programlarının izlenilmesinden sonra Yeni yarışmalar cıkmaya başladı.
Telefon kulubesi kanal D de 13 mayıs gunu başlıyor.
Telefon klubesi yarışması hakkında Detaylı bilgi ve Başvurusu icin Tıklayın.
Linkleri gormek icin uye ol Giriş yap veya uye ol.
Telefon kulubesi kanal D
Yarışmanın tumu kulubenin icinde gercekleşekse hic bana gore değil uzun sure kapalı yerde kalamam odulun yanında mavi bir yolculuk ikramiyesi bile olsa Telefon kulubesi kanal D
Blue' Alıntı:
Yarışmanın tumu kulubenin icinde gercekleşekse hic bana gore değil uzun sure kapalı yerde kalamam odulun yanında mavi bir yolculuk ikramiyesi bile olsa
Genişletmek icin tıkla ...
Telefon kulubesi kanal D
Yok ben de almayayım gelemem bu kadar strese.

MATRAX YİNE CALINDI!.. AMA BU KEZ SESSİZ KALMAYACAĞIZ!...
Talk show, radyo programları derken Matrax'tan esintiler şimdi "telefon kulubesi" isimli yarışma programında. Telefonda sinirli, sabırısz, soylediklerinin hemen yapılmasını isteyen gizemli bir ses yarışmacıya halay cekmekten, bir arabanın lastiklerini takmaya, minik bir arabanın icine 7 kişi sığdurmaya kadar Matrax'ta gecenin kahramanlarına onceden yaptırılan, Matrax'ta sokak matraksiyonlarına Zeki Kayahan Coşkun tarafından yaptırılan ne varsa onları istiyor...
ZKC'nin Yanıtıdır:
Strix firması bu yarışma formatını ne zaman 'yarattı' bilmiyorum ama...
Matrax 2002'den beri, bizzat tarafımdan oluşturulmuş bir radyo programıdır. Sloganımız yıllardır sokağı radyoya, radyoyoyu sokağa taşıyan radyo programıdır.
Gecenin kahramanı, rahat batması ve catacak yer arıyorum bolumlerinde, dinleyicilerden absurt tuhaf isteklerde bulunduğumu, bu isteklerimi elinde cep telefonuyla oradan oraya koşturarak yerine getirmeye calışan dinleyiciler olduğunu herkes bilir...
İstediklerim yerine getirilirse biz ona Matrax dinleyicileri olarak gecenin kahramanı payesini veriyoruz bazen...
Bazen rahatı battığı yerden cıkardık galiba diye cocukca seviniyoruz.
Sokakta halay da cekildi...
Banyo da yapıldı...
Bir aracın icine 21 kişi sığmayı da başardı...
İc camaşırlarıyla koşan da oldu...
Hatta gece bikinisiyle dışarı cıkan kişi de...
Arabanın lastikleri de sokuldu...
O lastikle lokantaya gidip corba icen de oldu...
Ve daha neler neler...
Elinde uclu koltuk koşturan oğrenci grubu...
Bacaklara koli bandıyla ağda...
Fırca ve arap sabunuyla sırt yıkanması...
Tum bunları sadece ben yalnız yapmadım...
Dinleyicilerim de bu isteklerin şekillenmesinde, senaryonun ortaya cıkmasında şahane katkılarda bulundular...
Şimdi cıkıp Strix firması falan demesin kimse...
Şayet Strix firması 2002, 18 Şubat'ından once bu fikri ortaya attıysa, ozur dilerim, formatımı ben onlardan calmışım(!) derim...
Ama bu firmanın adını bile duymadığım gibi, tum ictenliğimle soylemek isterim ki, Matrax'ta olan biten ne varsa aklımın bana armağanı ve dinleyicilerimin katkılarıyla oluşmuştur...
Fakat gunumuzde emek hırsızlığı, kılfına cok rahat uydurulmaktadır...
Gidip bir fikri, duşunceyi hukuk yoluyla kayıt altına aldırmanız bile o fikrin calınmayacağı anlamına gelmiyor artık...
"4 domates, 2 yumurta, tuz ve baharatla menemen yapılır" fikri size ait olsa ve bunu korumaya alsanız bile...
Bir başkası cıkıp...
" 2 yumurta 4 domates, baharat ve tuzla menemen yapılır" fikiri de bana ait deyip yoluna devam eder...
Ama vicdan?
Ama ahlak?
Onur?
Bunların ne onemi var ki?
Yapılan bu ayıbı protesto ediyorum ve bunu yalnız değil; Matrax'ın her gununde katkısı olan, Matrax'ı Turkiye'nin en cok odul kazanan, en cok dinlenen radyo programı haline getirmiş dinleyicilerimle yapacağımı, ortaya cıkan sonucu da kamu vicdanının tam ortasına bırakacağımı belirtmek isterim.
Minareyi calanın diktirdiği kılıf, minareyi ortse de bu ayıbı, ahlaksızlığı hic bir zaman ortmemiştir, ortemeyecektir.
Saygılarımla...
Zeki Kayahan Coşkun