Bir Şehnaz Oyunu

OYUNUN ADI: Bir Şehnaz Oyunu
YAZAN: Turgut Ozakman
OYUNCULAR: Simay Kucuk, Okday Korunan, İsmail İncekara, Seda Yıldız, Gulseren Gurtunca, Funda Eskioğlu

Oyun; 1914 yılının İstanbul Galata’sında geciyor.
Galata Zaptiye Amiri Recep Efendi daha iyi bir mevkii icin her şeyi yapmaya hazır, gozu pek bir adamdır. O donemin en meşhur genelevlerinden birinde calışan guzeller guzeli Şehnaz gonlunu Galata Zaptiye Amirliği’ nde calışan saf,iyi niyetli aynı zamanda da amirin kızı ile evlenme hazırlıkları icinde olan Muştak Efendi’ye kaptırır. Donemin eline su dokulmez kabadayısı İt Hurşit, Şehnaz’ı turlu oyunlarla kendi mekanında calışmaya zorlamaktadır. Butun bu kargaşanın icinde patlak veren 1. Dunya Savaşı başlamak uzeredir ve muttefik ulkelerin askerleri İstanbul’a gelmeye başlamışlardır.
Osmanlı’nın son yıllarına farklı bir pencereden bakmamızı sağlayan ironi,komedi ve trajedi ile harmanlanmış keyifli bir muzikal.

2009 tiyatro sezonu boyunca Devlet Tiyatroları’nın farklı sahnelerinde gosterimde olacak bu oyunu kacırmayın.

Kontrabas

OYUN ADI: Kontrabas
YAZAN: Patrick Suskind
OYUNCU : Metin Belgin

Devlet orkestrasında memur olarak gorev yapan bir kontrabascının ; muzik,tarih,hiyerarşi,cinsellik ve toplum hakkındaki ic dokuşlerini keyif ve hayranlıkla izleyebileceğiniz hoş bir oyun. Metin Bilgin’in usta oyunculuğu sayesinde boylesine soyut kavramların tek başına ve enerjisi hic eksilmeyen bir tempo ile sergilendiğini izlemek tek kişilik oyunlarla ilgili tum onyargılarınızdan kurtarıyor sizi. Oyun 2009 sezonunda Ankara daki devlet tiyatrosu sahnelerinde gosterilmektedir. 2009 Tiyatro Oyunları

harika bir tiyatroya benziyoo 2009 Tiyatro Oyunları

her zaman soylerim keşke daha sosyal yaşıyabilsem diye imkanım olsa sinemada hic bir filmi kacırmazdım ve tiyatrodaki tum oyunlara gitmek isterdim ama buda imkan ve zaman meselesi izleyebilenlere ne mutlu diyorum