Oncelikle yazım alıntı değildir kendi film tecrubelerimle yazıyorum. Zombiler koşabilen yaratıklardır. o yuzden
Kural 1 : Kondisyon.
Kural 2 : Kafaya Nişan al.
Kural 3 : Zombi baskını olmadan once cok insanın olduğu yerlere dikkat.
Kural 4 : Emniyet Kemerini Bağla!.
(Not:Zombiler gercek değildir. )
Şehirde değil kırsal bolgelerde daha guvende olursunuz cunku kırsal kesimlerde zombi salgını olmadan once pek insan olmaz şehirde cok insan olduğundan dolayı cok zombi vardır. Karanlık yerlere girme; evet girme zombiler gun ışığından rahatsız olmasalar bile karanlıkta daha rahat olurlar. Silah konusuna gelirsek Turkiye’de silah kullanımı kontrollu olduğu icin Amerika gibi her evde uc pompalı cıkacağına guvenmeyin. Sopa iyidir. Nalburlarda kurek odun gibi şeyler vardır erzağın olduğu yerlerde durmalısınız. Birde ailenizin bir ferdi ısırılırsa onunla dialog kurmayın cakın kafasına odunu kureği cunku o sizin tanıdığınız kişi değil. Araba kullanın kesinlikle araba kullanın benzin her arabada vardır 3,5 metrelik bir boruyla her arabadan benzin alabilirsiniz Araba alırken buyuk olmasına dikkat edin geniş olsun ama yuksek olmasın rahat olsun Yuksek olursa devrilir hızlı kullanmayın. .Sevgiliye hava atmak yok vaaay merve orda şu zombilere dalalım oyle birşey yok eğer tehlikedeyse kurtarın değilse artislik yapmayın. Ses gelen yerlere temkinli yaklaşın ama oyle haaa hoo ne oluyor demeyin diyecekseniz silahlanın.Bir zombiyi bağlamayın son yemeği siz olursunuz. Tek atımlık silahlar El bombası,c4,molotof kokteyli,atom bombası vb..
Biz onların onlar biz dendiğinde diyen kişiyide kendinizide atın dışarı soluğu diğer tarafta alırsınız. Arkadaşlarla kavga etmeyin zombilere bakarken birden kendinizi aşşağıda bulmayın.Arkadaşlarınız ne derse onu yapın demiyorum ama fikrine saygı duyun bu zamanlarda arkadaşlık ittifak onemli. Zombi bebeklere hic aldanmayın direkt ateş edin onlarda tehlikeli olabilir.
Lutfen emeğe saygı. (Konuyu yalnış yere actıysam soyleyin ben duzeltirim ama kilitlemeyin 16 saat uğraştım.)