Anlatıldığına gore genclerden biri KÂbe‘yi tavaf ediyordu. Tavaf esnasında surekli olarak Nebi sallalahu aleyhi vessellem Efendimize salÂt-u selam yolluyordu.onun bu halini gorenler:– Sen bu kadar salavat getiriyorsun. Tavaf esnasında boyle yapılacağına dair bir delilin var mı? Diye sorunca:
– Evet var, dedi ve anlatmaya devam etti: “Ben ve babam hac yapmak uzere yola koyulmuştuk. Mola verdiğimiz bir yerde babam hastalandı ve vefat etti. Olurken yuzu kapkara kesildi, gozleri kaydı ve karnı şişti. ben de cok uzulup ağladım ve:”Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na doneceğiz.” meÂlindeki Âyet-i kerimeyi okudum. gece uykum geldi uyudum. Ruyamda Nebi sallalahu aleyhi vessellem Efendimizi gordum. uzerinde beyaz elbise vardı. Etrafa hoş kokular yayılıyordu. Babama yaklaşıp yuzunu sildi. Yuzu sutten daha beyaz oluverdi. Sonra karnını sıvazladı. karnının şişliği inip eski halini aldı. baktım ki oradan ayrılmak uzeredir. bende hemen ayağa kalkıp hırkasından tuttum ve ona:
– Efendim! Siz bu gurbet yerde babama rahmet olarak gonderen ZÂtın hakkı icin siz kimsiniz? Diye sordum. o da bana:
– beni tanımadın mı? ben Allah’ın Resûlu Muhammed’im. Babanın cok gunahları vardı. ama bununla birlikte bana cokca salavat getiriyordu. Ben de Allah’ın izniyle ona boyle yardımda bulundum, dedi.”
İmam YÂfîî
ALINTI#
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Salavatların Dostluğu
-
12-09-2019, 21:42:00