Padişahımız zamanında gecen şoyle bir olayı anlatayım sizlere...

Allah dostu mubarek bir zatın hamama gitmesi gerekmektedir, gun boyu calışmış ve ustu ve başı kir icinde hamamın kapısına gelir..
Hamamcıya şoyle soyler...

-Evladım iceriye girebilirmiyim..? ?
Hamamcıda şoyle bir cevap verir..
-Amca bugun vezirler gelecek, hamam gun boyu kapalı..
Uzun bir konuşma ve tartışmadan sonra, hamamcı, amcaya şoyle der..
-İceriye gir ve şu odada banyonu yap, sakına vezirlere gorukme.. der..! ! !

Vezirler gelir banyolarını yapmaya başlarlar,

Sarayda dorduncu Murat'ın aklına şoyle bir fikir gelir...Normal vatandaş gibi giyinir ve hamama gider..Tabi hamamcı yine bunuda iceriye kabul etmez,ama en sonunda yaşlı amcanın yanına banyosunu yapması icin gonderir ve şoyle der..

-Gec şu odaya orda yaşlı bir amca var onunla beraber banyonuzu yapın ama sakına vezirlere gorukmeyin..! !

-Dorduncu Murat amcanın yanına gelir ve banyosunu yapmaya başlar, Tabi dorduncu Murat tanınmadığını bildiği icin gayet rahat bir şekilde amcanın yanına yaklaşır ve şoyle der..

-Amca isterseniz sırtınızı ben ovalayayım..

Amca gayet sakin bir şekilde Dorduncu Murat'ın teklifini kabul eder ve sırtını ovalatmaya başlar, tabi bu arada dorduncu Murat kendi hakkında amcanın ağzından laf almaya calışır, bakalım bizim hakkımızda ne duşunuyor diye, ve amcaya şoyle soyler..

-Amca goruyormusun, vezirler orda guzel guzel hamamını yaparken biz burda hırsız gibi gizlice banyo yapıyoruz, padişahın dostu değiliz diye bize bu yapılırmı...

Yaşlı amcanın soylediği soz dorduncu Murat' ın kanını donduracak turdendir, ve amcanın verdiği cevaba bakın..

-Evladım sen onları bırak, sen gercek padişaha yani ' Allah'a ' dost olmaya calış, sen ALLAH' A dost olduktan sonra, Dorduncu Murat bile sarayından kalkıp sırtını keselemeye gelir...! ! ! ALINTI#