Şeytan yolunu değiştirir
Hazret-i Resûl-i ekremin 's.a.v.' huzûr-ı şerîflerinde oturan, Kureyş hÂtunlarından birisi, yuksek ses ile konuşurken, hazret-i Omer 'r.a.' gelip, iceri girmeğe izin taleb etdi. HÂtunlar kalkıp, sur'atle perde arkasına cekildiler. Hazret-i Omere 'r.a.' izin verilip, iceri girdi. Bakdı ki, hazret-i Resûl-i ekrem 's.a.v.' guluyordu.
Omer 'r.a.' dedi ki,
- Allahu teÂl hazretleri mubÂrek dişlerini guldursun, y Resûlallah! Neden dolayı gulersiniz.
Server-i kÂinÂt hazretleri buyurdular ki,
- Bu hÂtunlara hayret etdim ki, benim yanımda idiler. Ne vakt ki senin sesini işitdiler, kacıp, perde arkasına girdiler.
Hazret-i Omer 'r.a.' dedi ki:
- YÂ kadınlar! Beni gorunce, Resûlullahın huzûrunda olduğunuz hÂlde, nicin korkup, kacdınız. Onun huzûrunda rÂhat oturup, korkmuyorsunuz!
HÂtunlar, perde arkasından dediler ki,
- YÂ Omer! Sen yaratılışda şiddetli ve gadablısın.
Server-i kÂinÂt buyurdular ki;
- Ey HattÂb oğlu! Sen sozunden ferÂgat et! Varlığım yed-i kudretinde olan Allahu teÂlÂya yemîn ederim ki, şeytÂn yolda sana rastlasa, o yolu bırakıp, başka yola sapar, yolunu değişdirir.

[Peygamberimizin 's.a.v.' kadınlar ile oturması hicÂb Âyeti gelmeden evvel idi. HicÂb Âyeti gelince, kadınlar ile bir arada oturmadı.]

ALINTI