Ben buraya bilmediğim değil belki hepimizin bildiği bir olayın akabinde gelişen bir olayı anlatmak istiyorum...
Peyagamber efendimiz (S.A.V) br gun muslumanlığa davet etmek icin Tayf kentine gidiyor ve muşrikler parayla cocukları tutup ona taş atması istiyorlar ve bunu yapıyorlar ama sadece cocuklar değil kadınlar ve erkekleride efendimizi taşlamaya başlıyorlar daha sonra Tayften uzaklaşan Peygamber Efendimiz (S.A.V) in yanına Cebrail (A.S) geliyor ve Efendimize diyorki ya Muhammed beni ALLAH 'u Teala gonderdi ve dediki Muhammed bir dua etsin Tayf ' , yerle bir ediyim oları helak ediyim Efendimizin verdiği yanıt ise tamammen bir hoş goru orneği " BİLSELERDİ YAPARLARMIYDI " oluyor ve bunun uzerine SIZINTI dergisinin bir sayısında tam hatırlamıyyorum hangi sayı oduğunu Cebrail (A.S) ALLAH (C.C) verdiği iki gorevde cok zorlandım biri Yusuf'u kuyuya indirirken bir diğeride TAYF'DE MUHAMMEDİN KANI YERE DUŞMESİN DİYE O KAN DAMLASINI AVUCUMUN İCİNDE TUTMAYA CALIŞIRKEN dediğini okumuştum ve bunu sizlerle paylaşmak istedim...
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Cebrail(A.S.)Nin Allah(C.C.)ın Verdiği Gorevlerden En Zorları
-
12-09-2019, 21:13:28